"Fed'in hedefi piyasalarda bulantı yaratmamak"

29.05.2017 - 15:50 | Son Güncelleme :

San Francisco Fed Başkanı Williams, Fed'in faizleri artırırken hedefinin piyasalarda bulantı yaratmamak olduğunu belirtti.

https://i.bigpara.com/i/55big/williams.jpg

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisinin tam istihdam ve fiyat istikrarı konusunda Fed'in hedeflerine yakın veya hedefler seviyesinde olduğunu söyleyerek, bankanın hedefinin para politikasını normalleştirirken piyasalarda bulanıklığa neden olmamak olduğunu belirtti.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Asya Bankacılık ve Finans Sempozyumu için bir konuşma hazırlayan Williams, "Eğer sizinle bugün paylaştıklarımdan hiçbir şey hatırlamasanız bile umarım şunu hatırlarsınız: Yapmak istediğimiz son şey gerek yerel piyasalar ve gerekse de uluslararası piyasalarda gereksiz, önlenebilir bir volatilite veya bozulma yaratmak" dedi.

Williams, ekonominin tam istihdamda olduğu ve enflasyonun önümüzdeki sene Fed'in yüzde 2'lik hedefine ulaşmasının beklendiği göz önüne alındığında, bankanın kademeli olarak faizleri artırması gerektiğini, aksi takdirde ekonomide aşırı ısınmaya neden olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Mart ayında faizleri artıran Fed, yine o dönemde faizleri bu yıl iki kez daha artırmanın mantıklı olduğunu açıklamıştı.

Fed politika yapıcıları önümüzdeki ay bir sonraki adımı tartışmak üzere yeniden toplanacaklar.

 

Hisse Başarıyla eklendi