Fed yetkilileri piyasaları oynattı

01.03.2017 - 09:39 | Son Güncelleme :

Fed yetkilileri dün yaptıkları açıklamalarda Mart ayında ABD'de faizlerin artırılacağı beklentilerini güçlendirerek piyasalarda dalgalanma yarattı.

https://i.bigpara.com/i/55big/fed_650_3.jpg

Fed yetkililerinin ifadeleri Washington'da hazırlanan ekonomiyi destekleme planları hayata geçmeden önce çok da beklemek istemediklerine işaret etti.

Fed'in en nüfuzlu yetkililerinden New York Fed Başkanı William Dudley, CNN televizyonuna açıklamalarında para politikasında sıkılaştırma gerektiren koşulların ABD başkanlığına Donald Trump'ın seçilmesi ve Kongre'nin Cumhuriyetçilerin kontrolüne geçmesinin ardından "çok daha ikna edici" hale geldiğini söyledi.

##$$ILISKILIHABERWIDGET##$$

Haberin Devamı

San Francisco Fed Başkanı John Williams ise ekonominin tam istihdama gelmesi, enflasyonun yükselişe geçmesi ve ABD yönetiminin hayata geçirmesi olası vergi indirimi planlarıyla birlikte faiz artırımı konusunda "Ben artık ertelenmesine ihtiyaç görmüyorum... Bence Mart toplantımızda faiz artırımı ciddi şekilde değerlendirmek üzere gündemde olacak" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump bugün Kongre'ye hitaben yaptığı konuşmada vergi indirimi ve yeni altyapı harcamaları vaatlerini nasıl hayata geçireceği konusunda ayrıntı vermedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi