Fed tutanakları: Faiz konusunda 'sabırlı' olmaya devam

11.04.2019 - 08:39 | Son Güncelleme :

Faiz konusunda "sabırlı" olmaya devam eden Fed bilanço politikasını ele aldı.

https://i.bigpara.com/i/55big/14102015_fed_650.jpg

ABD Merkez Bankası (Fed) politika yapıcıları, geçen ayki toplantıda faiz politikasındaki herhangi bir değişiklik konusunda sabırlı olma konusunda mutabık kalırken; büyük miktarda tahvil portföyünü nasıl yöneteceklerini ele aldılar.

Fed'in 19-20 Mart tarihlerinde yaptığı ve faiz oranlarını yüzde 2.25-2.50 hedef aralığında sabit tuttuğu toplantının dün yayınlanan tutanakları, politika yapıcıların ABD ekonomisinin küresel bir ekonomik yavaşlamayı atlattığını gördüklerini ve ABD’de önümüzdeki birkaç yılda resesyon öngörmediklerini açıkça gösterdi.

Ancak bazı politika yapıcılar, Fed'in bir sonraki adımının faizleri yükseltmek mi yoksa düşürmek mi olacağı konusundaki fikirlerini değiştirebileceklerini söyledi.

##$HABER_1454211$##

Haberin Devamı

Tutanaklara göre, "Birçok katılımcı, federal fon oranı için uygun hedef aralığı hakkındaki görüşlerinin, gelen verilere dayanarak her iki yönde de değişebileceğini" belirtti.

Tutanaklarda Fed politikayapıcılarının çoğunluğunun faizlerin bu yıl sabit kalmasını beklediği belirtildi.

Tutanaklara göre politika yapıcılar ABD istihdam piyasasının güçlü göründüğüne dikkat çekerken, bazıları zayıflık konusunda endişelerini dile getirdiler ve ABD ekonomisindeki "bozulmanın" Amerikan şirketlerindeki büyük borç yükleriyle artabileceğini belirttiler.

Fed, Mart ayındaki politika toplantısında, ekonomik yavaşlama işaretlerinin olduğu bir ortamda bu yıl faiz artırımı öngörmeyerek üç yıllık para politikasını sıkılaştırma döngüsünü ani bir şekilde sona erdirmiş ve bilanço küçültmeyi Eylül ayında durduracağını belirtmişti.

Haberin Devamı

Politika yapıcıların tutanaklarda belirtilen tartışmalarının önemli bir kısmı, Fed'in bilanço küçültmesinin nasıl sona ereceği ve bu süreç sona erdiğinde bilançonun nasıl yönetileceğine ayrıldı

 

Hisse Başarıyla eklendi