Fed sonrası Asya borsaları geriliyor

17.03.2017 - 08:34 | Son Güncelleme :

Asya borsaları yükselişlerini devam ettirerek Temmuz ayından bu yana en iyi haftalık performansını gerçekleştirmeye hazırlanırken, dolar Fed'in faiz artışlarını muhtemelen hızlandırmayacağı sinyallerinin ardından başladığı kayıplara devam etti.

https://i.bigpara.com/i/55big/27112015_asya_borsa_650.jpg

Fed Çarşamba günü sonlanan iki günlük toplantısında faizleri 25 baz puan artırmış, fakat daha önce yaptığı bu sene için üç faiz artış tahminini değiştirmeyerek dört artış olabileceğini bekleyen yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmıştı.

Karar sonrası kayıplar gerçekleştiren ABD Hazine tahvil getirileri dün hafif toparlandı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.3 yükselirken, haftayı da yüzde 3.5 yukarıda kapatmaya hazırlanıyor. Bu yükseliş 15 Temmuz'dan bu yana en büyük artışa işaret ediyor.

Japon Nikkei endeksi yüzde 0.3 gerileyerek haftalık bazda yüzde 0.4 aşağıda hareket ediyor. MSCI tüm dünya endeksi de tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın seyretmeye devam ederken, haftalık yüzde 1 yukarıda.

Wall Street'te Fed'in kararı sonrası yükseliş gösteren endeksler dünü sakin geçirirken, Avrupa hisseleri Hollanda'da seçimleri Başbakan Mark Rutte'nin aşırı sağcı Geert Wilders'e karşı kazanmasının ardından pozitif seyir izledi.

 

 

Hisse Başarıyla eklendi