FED ne zaman faiz artırmalı?

06.01.2015 - 09:31 | Son Güncelleme :

Williams, Fed’in faiz oranlarını çok erken artırmaması gerektiğini söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/williams.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/williams.jpg">

San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed’in faiz oranlarını çok erken artırmaması gerektiğini, ABD ekonomisinin gevşek para politikasının desteğine hala ihtiyacı olduğunu söyledi.

Williams Boston’da gazetecilere yaptığı açıklamalarda, “Sıkılaştırmada acele edilmesi için herhangi bir neden görmüyorum. ABD ekonomisi çok daha iyi ilerliyor ancak trendin üzerinde bir büyüme için parasal uyumlaştırmaya hala ihtiyaç var” dedi. Williams, yılın ilerleyen zamanlarındaki bir sıkılaştırmayı da göz ardı etmediğini sözlerine ekledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

bloomberght'nin haberine göre; Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) çoğu üyesi bu yıl faiz oranlarının 2006’dan bu yana ilk kez artırılmaya başlanacağını bekliyor. FOMC’ta bu yıl oy veren bir üye olan Williams, 2015 ortasının artırım ile ilgili düşünmek için makul bir başlangıç noktası olduğu yönündeki görüşünü yineledi.

Williams Fed’in yavaş hareket edeceği tahmininde bulunduğunu belirtti ve “Benim görüşüm sıkılaştırmanın önümüzdeki birkaç yıl içerisinde kademeli olarak gerçekleşeceği yönünde” diye konuştu.

 

Hisse Başarıyla eklendi