FED merakla beklenen kararı açıklandı

17.09.2014 - 21:54 | Son Güncelleme :

Piyasaların merakla beklediği kritik açıklama geldi...

https://i.bigpara.com/i/55big/fed_650_3.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/fed_650.jpg">

Piyasaların merakla beklediği kritik açıklama geldi. Fed üyeleri 8'e karşı 2 oyla faizleri 'uzun süre' daha sıfıra yakın tutma planına sadık kalma kararı aldı. Fed, 2015 sonu faiz tahminini ise yükseltti.

Piyasaların merakla beklediği Fed Açık Piyasa Komitesi toplantısında dil değişikliğine gidilmedi. Fed üyeleri 8'e karşı 2 oyla faizleri 'uzun süre' daha sıfıra yakın seviyede tutma planına sadık kalma kararı aldı.

FAİZ TAHMİNİ YÜKSELDİ

Ancak Fed, 2015 sonu politika faizi tahminini yüzde 1,12'den 1,375'e çıkardı.

VARLIK ALIMI GELECEK AY SONA ERECEK

##$$DOVIZWIDGET##$$

ABD Merkez Bankası, varlık alımlarını 10 milyar dolar azaltarak 15 milyar dolara indirdi.  Bu şekilde Fed'in 2009 krizinden sonra ABD ekonomisini canlandırmak adına başlattığı ve piyasalara likidite desteği sağlayan varlık alım programı gelecek ay tamamen sona ermiş olacak.

Komite'nin her zaman olduğu gibi gelecek verileri dikkatle izleyeceğinin belirtildiği bildiride, ekonominin ve istihdam sektörünün beklenen toparlanmayı göstermesi durumunda tahvil alımlarının bir sonraki toplantıda sonra erdirileceği kaydedildi.

Buna karşın, varlık alımlarının önceden belirlenen bir takvime dayanmadığının altı çizildi ve Fed'in tam istihdam ve yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşana kadar uygun politika araçlarını kullanmaya devam edeceğini kaydetti.

 

Hisse Başarıyla eklendi