Fed mart ayında faiz artırır mı?

07.02.2017 - 08:41 | Son Güncelleme :

Harker, "Fed'in bir sonraki faiz artışı için Mart ayı değerlendirilmeli" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/fed_650_2.jpg

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, istihdam ve ücret artışlarının devam etmesi durumunda ABD'de faizleri Mart ayında artırmaya açık olduğunu söyledi. Gazetecilere konuşan Harker, "Ben ekonominin ve mali politikanın nasıl gelişeceğine bağlı olarak hâlâ bu yıl için üç faiz artışını destekliyorum" diyerek, "Bence Mart ayı bir 25 baz puanlık faiz artışı için değerlendirilmeli" ifadelerini kullandı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Reuters'in haberine göre; Fed mali krizin başlamasından bu yana geçtiğimiz Aralık ayında ikinci kez faizleri artırırken, birçok Fed yetkilisi Harker'ın bu yıl üç kez faizlerin artırılması gerektiği görüşüne katılıyor.

Bu yıl Fed'in faiz kararları konusunda oy kullanan 10 kişilik paneldekilerden birisi olan Harker, faiz artışını desteklemek için daha fazla ekonomik büyüme ve istihdam piyasasında güçlenme görmesi gerektiğini ve istihdam piyasasındaki güçlenmenin "yalnızca istihdam sayısı değil, enflasyona katkıda bulunacağı için devam eden bir ücret artışı ve gelir büyümesi anlamına geldiğini" belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi