FED`in faiz artışına kesin gözüyle bakılıyor

03.04.2014 - 09:17 | Son Güncelleme :

San Francisco Fed Başkanı Williams, 2015`in 2. yarısında faizlerin artırılması gerektiğini söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/fed-bej-kitap.jpg

San Francisco Fed Başkanı Williams, 2015`in 2. yarısında faizlerin artırılması gerektiğini söylerken, Atlanta Fed Başkanı Lockhart %3 büyümenin faiz artırımı gerektireceğini savundu.

Fed başkanlarının faizlerin ne zaman artırılacağına ilişkin değerlendirmeleri öne çıkmaya devam ediyor.

San Francisco Fed Başkanı John Williams, faiz artırımlarının önümüzdeki yılın 2. yarısında başlaması gerektiğini ve 2017`ye kadar normal seviyelerin altında kalmak üzere kademeli olarak yükseltilmesi gerektiğini savunurken, Atlandta Fed Başkanı Dennis Lockhart, faizlerin artırılması için ABD ekonomisinin önümüzdeki yılın ikinci yarısına kadar yıllık bazda yüzde 3 büyüme kaydetmesi gerektiğini söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Ekonomik görünüm ve benim görüşüm göz önünde bulundurulduğunda, tarihi ölçülere göre genişlemeci politikaya ihtiyaç var diyen Williams, faizleri 2015`in ikinci yarısında artırmanın mantıklı olacağını, ancak faiz artırımlarının çok yavaş olması gerektiğini belirtti.

Williams, faizlerin 2016`nın sonuna kadar tarihi standart olan yüzde 4`ün çok altında, yüzde 2`li seviyelerde olmasını savundu.

Lockhart ise daha hızlı ekonomik büyümenin, bazı yarı zamanlı çalışanların daha fazla çalışması imkanı tanıyacağını ve daha fazla insanın iş aramaya yeniden başlamasını sağlayacağını savundu. Lockhart büyümenin bu yılın 2. yarısında yıllık yüzde 3 büyüme kaydedileceğini öngördü.

 

Hisse Başarıyla eklendi