Fed`in açıklaması dışarıda doları geriletti

21.03.2013 - 07:34 | Son Güncelleme :

ABD doları, Fed`in varlık alımlarına devam edeceğini açıklaması sonrası düşüşünü sürdürdü

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar..jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dolar.jpg">ABD doları, Fed`in varlık alımlarına devam edeceğini açıklaması sonrası düşüşünü sürdürdü

ABD doları, Fed`in ekonomik toparlanmanın henüz politika yapıcıların teşvik önlemlerini azaltmak için yeterli olmadığını düşündüğünü sinyallemesiyle euro karşısında düşüşüne devam etti.

Fed, işsizlik oranının merkez bankası tarafından hedef olarak belirlenen yüzde 6.5 seviyesine ancak 2015 yılında gelebileceğini belirtti. Kasım 2008`den bu yana yüzde 7`nin üzerinde kalan işsizlik oranını düşürmek adına Başkan Ben S. Bernanke önderliğindeki Fed, parasal genişlemeye devam etmeyi planlıyor. Euro ise Güney Kıbrıs haberleriyle dolar karşısında 4 ayın en zayıf noktasından tekrar yükselişe geçti.

Connecticut merkezli Faros Trading LLC araştırma direktörü Dan Dorrow, Ben, yapılan açıklamada parasal genişlemeyle ilgili farklılık yaratacak herhangi bir şey görmedim. Bunun için sinyalleri basın toplantısında göreceğiz açıklamasını yaptı.

Dolar, euro karşısında New York saatiyle 14:04`te yüzde 0.6 düştü ve 1.2958 dolar oldu. Yen karşısında ise yüzde 0.4 yükselen dolar 95.52 yene yükseldi.

 

Hisse Başarıyla eklendi