FED`den faiz açıklaması

06.11.2013 - 08:51 | Son Güncelleme :

Boston Fed Başkanı Rosengren, Fed`in 2016`ya kadar sıfıra yakın faizleri devam ettirebileceğini söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/fed-bej-kitap.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349federal.jpg">Boston Fed Başkanı Rosengren, Fed`in 2016`ya kadar sıfıra yakın faizleri devam ettirebileceğini söyledi.

Federal fon hedef oranının Aralık 2008`den bu yana yüzde 0-0.25 aralığında seyrettiğini söyleyen Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, bunun 2016`ya kadar devam edebileceğini öngördü.

Amerikan CNBC kanalına konuşan Rosengren, faizlerin artması için ekonominin yüzde 3 büyümesinin gerektiğini savunarak, Her şey ekonomideki gelişmelere bağlı dedi.

Fed politika kararlarında işsizlik oranı yüzde 6.5`e gerileyinceye kadar faizlerin muhtemelen artırılmayacağını söylüyor.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Genel olarak ekonomi şu anki noktadan toparlanma kaydetse bile büyümenin yavaş oılması hâlinde, faizlerin artırılmasının 2016`yı bulacağını düşünmenin çok zor olmadığını belirten Rosengren, Kısa vadeli faizlerde bu seviyelerden artış olması için yüzde 3 ya da üzerine büyüme gerekiyor dedi.

Rosengren, işsizlik yüzde 6.5`e gerilese de, o noktada düşük enflasyon olacağını, bu nedenle de kısa vadeli faizleri artırmak için çok fazla acele etmenin gerekmeyeceğini savundu.

 

Hisse Başarıyla eklendi