'FED bu yıl faiz artırır'

16.04.2015 - 09:25 | Son Güncelleme :

Lacker: Ekonominin gelişme göstermesi ile birlikte faiz oranlarında bu yıl artırıma gidilmesi olası

https://i.bigpara.com/i/55big/lacker_956.jpg

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, ekonominin gelişme göstermesi ile birlikte faiz oranlarında bu yıl artırıma gidilmesi olasılığını “güçlü” olduğunu söyledi. Lacker, yurtiçi hasıla büyümesinin 2015’te yüzde 2.5’e yakın bir seviyede olacağı tahmininde bulundu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Lacker, “Kısa vadeli faiz oranlarını şu an daha yüksek olması gerektiği üzerine sağlam bir zemin oluşturulabilir. Fed’in faiz oranlarını artırması ve daha sonra tekrar sıfıra yakın seviyeye çekmesi bir ‘yenilgi’ olmaz. İstihdam piyasası, sürekli bir iyileşme kaydediyor ve işsizlik oranı, işsiz insanların istihdam edilebilirliğinin göstergesi olarak abartılıyor. Çünkü uzun vadeli işsizliğin işgücüne geçiş oranı kısa vadeli işsizliğin yarısı seviyesinde” dedi.

Haberin Devamı

bloomberght.com'un haberine göre; Lacker, “İşsizlik oranı, Mart ayındaki yüzde 5.5’lik seviyeden bu yıl gerileyecek ve doğal işsizlik oranı bandı içerisinde seyrediyor. ABD büyümesi bu yıl yüzde 2 ile yüzde 2.5 arasında olacak ve yüzde 2.5’e daha yakın gerçekleşecek” değerlendirmesinde bulundu.

 

Hisse Başarıyla eklendi