Fazilet Partisi için kader günü

22.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


FP`yi kapatma davasında sona yaklaşılıyor. Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, kararın bugün çıkacağını tahmin ettiğini söyledi. Öte yandan asil üyelerden Mahir Can Ilıcak Sacit Adalı`nın rahatsızlanması nedeniyle duruşmaya yedek üye Samia Akbulut girdi. Akbulut, RP`nin kapatılma davasına da yedek üye olarak katılmış, kapatılma yönünde oy kullanmıştı.

Anayasa Mahkemesi heyeti, FP`nin kapatılması istemiyle açılan davayı görüşmeye devam etmek üzere, saat 09:30`da toplandı. Bumin, saat 09:15`de mahkemeye geldi. Bumin, ``Karar bugün çıkar mı`` sorusuna, ``Tahmin ediyorum. Çıkacağını sanıyorum`` yanıtını verdi.

İLGİNÇ RASTLANTI

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç da toplantıya girerken, ``asıl üye Mahir Can Ilıcak`ın heyette yer alıp almadığının`` sorulması üzerine, Ilıcak`ın 2 günden beri heyete katılmadığını, onun yerine en kıdemli yedek üye olan Samia Akbulut`un yer aldığını bildirdi.

Samia Akbulut, RP`nin kapatılması için açılan davada da o dönemdeki başkan Yekta Güngör Özden`in emekliye ayrılması nedeniyle heyete, en kıdemli yedek üye olarak katılmış ve karara imza atmıştı. Akbulut, RP`nin kapatılması yönünde oy kullanmıştı.

Anayasa Mahkemesi heyeti bu durumda, Başkan Mustafa Bumin, Başkan Vekili Haşim Kılıç, üyeler Sacit Adalı, Yalçın Acargün, Fulya Kantarcıoğlu, Tülay Tuğcu, Rüştü Sönmez, Ertuğrul Ersoy, Ali Hüner, Ahmet Akyalçın ve Saima Akbulut`dan oluşuyor
 

Hisse Başarıyla eklendi