Fazilet Kendi Derdinde

16.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


MHP`ye karşı ANAP`a destek kararı alan FP`nin lideri Kutan, Başesgioğlu`nun seçilmesini canı gönülden istiyoruz dedi.


Fazilet Partisi, Meclis Başkanı seçimlerinde pazarlık kapısını aralayamadı. ANAP`ın adayı Murat Başesgioğlu`na üçüncü turda destek vermeyi ve son tura kadar her türlü pazarlık kozunu elde tutmayı planlayan FP, ANAP`lı adaylar daha az oy alan çekilsin şeklinde anlaşmaya varınca, hesapta olmayan bir şekilde ilk turda ANAP`lı Yılmaz Karakoyunlu`ya karşı Başesgioğlu`nu desteklemek zorunda kaldı. Bu peşin destek de FP`nin pazarlık şansını zayıflattı. FP, desteğini ANAP`ın muhalif adayı Ertuğrul Yalçınbayır`a yönlendirme hesapları yaparken ise Yalçınbayır adaylıktan çekildi. Bu arada, FP`nin ilk iki turda oy vermediği İsmail Alptekin ise adaylıktan çekilmek istedi. Ancak Kutan Siyasette bir saat bile önemlidir. Salı günü`ne kadar bekleyelim diyerek çekilmesini önledi.


PAZARLIĞA DYP`YE KAPTIRDI;

Üçüncü tur öncesinde MHP`nin Meclis Başkanı adayı Ömer İzgi, bugüne kadar FP Grup Başkanvekilleri Bülent Arınç, Yasin Hatiboğlu ve yenilikçilerin lideri Abdullah Gül ile görüşerek destek istedi. FP`liler, MHP`nin başlangıçtan beri kendilerine karşı olumsuz tavır içinde olduğunu hatırlatarak özellikle 312`nci maddesinin değiştirilmesi konusundaki tutumunu eleştirdiler. Ömer İzgi ise eleştiriler karşısında partisinin 312`nci maddeye bakış açısının yumuşayabileceği yönünde en ufak bir mesaj vermedi. Bunun üzerine seçimlerde MHP`ye destek verilmemesi kararı alan FP, Meclis Başkanlığı pazarlığını DYP`ye kaptırdı.


Kutan da, dün gazetecilerin soruları üzerine Salı günü bu konuyu değerlendireceğiz. Temennimiz Sayın Murat Başesgioğlu`nun kazanmasıdır. Bunu canı gönülden istiyoruz dedi. (YENİ BİNYIL)
 

Hisse Başarıyla eklendi