Fazilet Davası 12 Aralık`ta

28.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Anayasa Mahkemesi, Fazilet Partisi`nin kapatılması için açılan davayı 12 Aralık`ta görüşmeye başlayacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, heyetin gündemini belirledi. Buna göre, kapatma davası 12 Aralık`ta saat 10.00`dan itibaren görüşülmeye başlanacak. Mahkeme, öncelikle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş`ın Siyasi Partiler Yasası`nın 103. maddesinin ikinci fıkrasının Anayasa`ya aykırılığı iddiasını ele alacak.


İddia ciddi bulunursa, Mahkeme bu istemi karara bağlayacak. Ciddi bulunmazsa, kapatma davasını ara vermeden görüşecek. Mahkeme, FP`nin kapatılıp kapatılmayacağını ve kapatma kararı verirse hangi milletvekillerinin milletvekilliğinin düşeceğini de kararlaştıracak. Başsavcı Savaş`ın Anayasa`ya aykırılığını ileri sürdüğü SPY`nın 103. maddesinin üst başlığı, Bir siyasi partinin yasak eylemlere odak olması hali``ni düzenliyor. Davanın yılbaşına kadar sonuçlanması bekleniyor.


ANKARA - Anayasa Mahkemesi, Fazilet Partisi`nin kapatılması için açılan davayı 12 Aralık`ta görüşmeye başlayacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, heyetin gündemini belirledi. Buna göre, kapatma davası 12 Aralık`ta saat 10.00`dan itibaren görüşülmeye başlanacak. Mahkeme, öncelikle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş`ın Siyasi Partiler Yasası`nın 103. maddesinin ikinci fıkrasının Anayasa`ya aykırılığı iddiasını ele alacak. İddia ciddi bulunursa, Mahkeme bu istemi karara bağlayacak. Ciddi bulunmazsa, kapatma davasını ara vermeden görüşecek. Mahkeme, FP`nin kapatılıp kapatılmayacağını ve kapatma kararı verirse hangi milletvekillerinin milletvekilliğinin düşeceğini de kararlaştıracak. Başsavcı Savaş`ın Anayasa`ya aykırılığını ileri sürdüğü SPY`nın 103. maddesinin üst başlığı, Bir siyasi partinin yasak eylemlere odak olması hali``ni düzenliyor. Davanın yılbaşına kadar sonuçlanması bekleniyor. (FİNANSAL FORUM)
 

Hisse Başarıyla eklendi