Faturalara Yakın Takip

03.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Elektrik sayaçlarını okumakla görevli özel sektör görevlilerinin kafalarına göre fatura yazdıkları yolundaki şikayetler inceleniyor


Türkiye Elektrik ve Dağıtım AŞ`ye (TEDAŞ) bağlı olan Başkent Elektrik Dağıtım`ın özel şirketlere verdiği fatura okuma işinde yaşanan aksaklıklar Enerji Bakanlığı tarafından takibe alındı. 15 Ekim Pazar günü Yeni Binyıl`da yayınlanan `Milyarlık fatura isyanı` haberi etkili oldu. Haberde eğitimsiz elemanlar nedeniyle 4 milyar 70 milyon liraya kadar çıkan faturalar yazıldığını, fare korkusu nedeniyle görevlilerin bodrum katlarındaki elektrik sayaçlarını okumadan kendilerince fatura doldurduklarına yer verilmişti.


TEDAŞ TAKİBE ALDI;

Enerji Bakanlığı tarafından dikkate alınan bu bilgi TEDAŞ`a bağlı olan Başkent Elektrik Dağıtım`a iletildi. TEDAŞ Tarifeler ve Analizler Müdürü Tarık Tulay, Biz Başkent Elektrik Dağıtım`a ilettik. Onların incelemeleri sonucunda ortaya çıkacak olan hatalar, yapılmış olan sözleşmelerdeki maddeler dikkate alınarak karşılığını bulacak açıklamasını yaptı. Fatura yazımını üstlenen şirketler TEDAŞ tarafından takibe alındı. Verilen bilgiye göre TEDAŞ, yetkili şirketlere, elemanlarına daha dikkatli davranılması konusunda uyarıda bulunacak. (YENİ BİNYIL)
 

Hisse Başarıyla eklendi