`Faizleri gerekirse daha da indiririz`

28.02.2008 - 14:01 | Son Güncelleme :

Bernanke, ülkede hız kesen ekonomik büyümenin kısa vadeli faizlerde yeni indirimleri gündeme getirebileceğini söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/349bernankeFED2.jpg

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349bernankeFED.jpg" align="right" vspace="5">Kongre`de yaptığı konuşmada ülkede hız kesen ekonomik büyümenin kısa vadeli faizlerde yeni indirimleri gündeme getirebileceğini söyledi.

RADİKAL

Bernanke ekonomik büyümeyle ilgili aşağı yönlü baskılara dikkati çekerek enflasyon riskine rağmen büyümenin tehlikeye girmesi durumunda harekete geçeceklerini belirtti. Bernanke, yarı yıl ekonomik raporunu Kongre`ye sunarken yaptığı konuşmada `Federal Açık Piyasa Komitesi ekonomik görünümle ilgili bilgileri titizlikle inceleyecek, büyümeyi desteklemek ve aşağı yönlü baskılara karşı sigorta oluşturmak için zamanında harekete geçecektir` dedi.

Bernanke konut sektöründeki çöküş ile mali piyasalardaki kredi daralmasının ekonomiyi zorladığını belirterek `Ortada pek de sevimli olmayan bir tablo var` diye konuştu. Bernanke `karamsar` olarak nitelendirilen konuşmasında 2007`nin son çeyreğinde büyümenin sert bir şekilde yavaşladığını söyledi.

Ekonomi yüzde 0.6 büyüdü

Bernanke, küresel büyümenin beklenin altında gerçekleşmesi durumunda enerji ve emtea fiyatlarındaki artışın enflasyon üzerindeki etkisinin beklenenden az olacağını söyledi. ABD`de ekonomi 2007`nin son çeyreğinde yüzde 0.6 büyümüştü. Ekonomistler Fed`in 18 Mart`taki toplantısında faizleri yeniden indirmesini bekliyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi