Faizler Stopaja Kilitlendi.

16.08.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :



Yuzde 95 seviyelerinde takilan faizlerin yonunu repo, mevduat ve fonlardaki stopajin ayarlanmasi belirleyecek.
Faizlerin ortalamanin uzerine cikmis olmasi, teknik anlamda yukselme ihtimalinin oldugunu gosteriyor.Bunun yaninda 26 Nisan tarihinde baslayan yatay destek noktasida olusmus durumda. Dolaysiyla,bu seviyenin krilmasi icin tahkimin ardindan sosyal guvenlik tasarisinin da Meclis`te kabul edilmesi gerekiyor.

Onumuzdeki haftalarda yuzde 96-97 seviyelerini dener ve geri donerse, uzun vadeli dusme egilimine devam edecektir. Hazinenin sistem degistirerek hem vadeyi uzatma, hemde enflasyonun dusmesi halinde reel faiz yukunden kurtulacak olmasi, borc yontemi acisindan olumlu bir gelisme. Ayni zamanda piyasanin buna olumlu tepki vermesi, borc yontemini tikanmasini simdilik geciktiriyor.
Bolgesel acidan baktigimizda, Iran ile anlasmaya varilmasi ve PKK`ya karsi ortak harekat karari alinmasi, bolgenin tansiyonunu bir parca azaltan bir ozellik olarak karsimiza cikiyor. Bunun yaninda Cecen militanlari Dagistan ile birleserek cihat ve ozerklik ilan etmeleri, bu arada Yeltsin`in hanedanini koruma hesaplari altinda Stepasin`i gorevden alarak yerine eski KGB Baskani Putin`i getirmesi,ust komsumuzun uzun sure tedirginlik altinda olacagini soyledi. (Finansal Forum)
 

Hisse Başarıyla eklendi