Faizler kademeli olarak artırılmaya başlamalı

10.03.2015 - 09:08 | Son Güncelleme :

Dallas Fed Başkanı Fisher, Fed yetkililerinin sıkılaştırmaya erken başlamasının faizlerde daha kademeli bir artırım için olumlu olacağını belirtti

https://i.bigpara.com/i/55big/fed_650_3.jpg

Richard Fisher Dallas Fed Başkanı olarak yaptığı son konuşmada, Fed yetkililerinin sıkılaştırmaya erken başlamasının daha iyi olacağı ve daha hızlı olmasındansa daha kademeli bir artırımın yapılması gerektiğini dile getirdi.

Fisher, ABD Merkez Bankası’nın bir resesyonu tetiklemekten kaçınmak için ekonominin tam istihdama ulaşması öncesinde faizleri artırması gerektiğini söyledi.

Fisher Pazartesi günü Rice Üniversitesi’nde yaptığı konuşamada, işsizliğin 2015 yazına kadar “doğal-oran tahminleri aralığının tabanına” ulaşmasının yüksek ihtimal dahilinde olduğunu belirtti. Fisher, işsizlik oranının gerilemesi ile birlikte ücret baskılarının da artmasını beklediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Fisher dolardaki yükselişin ABD ekonomisindeki güvenden kaynaklandığını dile getirdi. Fisher, 30 yıl vadeli ABD tahvil faizlerini yüzde 3’ün altına iten Fed politikalarından “derin endişe” duyduğunu ifade etti.

Fisher 19 Mart’ta Dallas Fed başkanlığı görevinden ayrılacak. 17-18 Mart’ta gerçekleşecek FOMC toplantısına katılmayacak.

 

Hisse Başarıyla eklendi