Faiz ve döviz Anayasa Mahkemesi`nin kararını bekliyor

22.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Döviz piyasasında dün 1 milyon 300 bin liraya yükselen dolar, bugün 1 milyon 270 bin liraya kadar geriledi


Para piyasalarında dün, bono faizleri dar bantta beklemeyi tercih ederken, dolar 1 milyon 300 bin liradan geri döndü. Son günlerde Fazilet Partisi davasının piyasaları yoğun olarak rahatsız ettiğini belirten bankacılar, artık bir şekilde bu davanın sonuçlanması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Bono cephesinde işlem hacminin çok sığ olması sebebiyle faizlerin gösterge olamayacağını inanan finans çevreleri, kısa vadede bileşiklerin yüzde 85’lerin üzerine çıkmasını ve yüzde 80’lerin altını görmesini beklemiyor. Dövizde süren talebi, FP Davası’nın yarattığı gerginlik dışında ilk yarı yıl bilanço düzeltme hareketlerine ve Hazine’nin önceki gün itfasındaki kalan paranın dövize kaymasına bağlayan Bankacılar, FP Davası’nın sonucunun faiz ve döviz üzerinde etkili olacağını belirttiler.

Dolara olan talebin ancak temmuz başında durabileceğini belirten Bankacılar, takas sonrasında Merkez Bankas`nın kısa vadeli faizlerini aşağı çekebileceği beklentisi olduğunu ancak dövizdeki mevcut ortamda bunun bir yükseltme olarak karşımıza çıkabileceğini söylediler.

Bono piyasasının bugünkü seyrine bakıldığında, piyasanın aktif kağıtlarından 6 Mart 2002 vadeli bono yüzde 82.61 seviyelerinden güne başladı. Söz konusu kağıt şu sıralar da yüzde 80.82 bileşik seviyesinde bulunuyor.

Döviz piyasasında dün 1 milyon 300 bin liraya dayanan dolar, düne oranla bir miktar gevşemiş durumda. Serbest piyasada güne 1 milyon 280 bin liradan başlayan dolar, şu sıralarda 1 milyon 272 bin liradan alış görürken, 1 milyon 273 bin liradan da satış görüyor. Döviz büfelerinde dolar 1 milyon 260/ 1 milyon 266 bin aralığında işlem görüyor. (tradecnet.com)(saat:10:15)
 

Hisse Başarıyla eklendi