Faiz ve dolar sakin seyrediyor

11.03.2002 - 12:44 | Son Güncelleme :

Para piyasaları haftaya olumlu trendin devamıyla sakin başladı. Bono faizleri 5 Şubat 2003`de %67`lerin altını zorlarken, dolar 1.362 bine gevşedi


Para piyasaları haftayı olumlu trendin devamıyla sakin başladı. Bono faizleri aktif kağıt 5 Şubat 2003`de yüzde 67`lerin altını zorlarken, dolar kuru 1 milyon 362 bine kadar gevşedi.

Bankacılar, bu hafta piyasaların yakından takip edeceği konu, ABD Başkan Yardımcısı Cheney`in Avrupa ve Ortadoğu`yu kapsayan gezisi derken, bu geziden gelecek haberlerin mali piyasalar açısından önemine dikkat çektiler.

Hazine`nin 224 gün vadeli 23 Kasım 2002 itfa tarihli ihale düzenleyeceğini de hatırlatan bankacılar, Merkez Bankası`ndan yeni bir kotasyon indirimi beklentisinin sürdüğünü ifade ederken, bileşiklerin bu süre içerisinde dar bir bantta hareket edeceğini söylüyorlar. Banka çevreleri, döviz cephesinde aşırı bir hareketlilik beklemezken, temkinli bir havanın hakim olacağı görüşündeler. Bu nedenle düşüşlerin sınırlı kalacağını vurgulayan bankacılar, olası bir faiz indiriminin dolarda talebi beraberinde getireceğini ileri sürüyorlar.
 

Hisse Başarıyla eklendi