"Faiz oranları düşük kalmaya devam edecek"

04.10.2016 - 16:21 | Son Güncelleme :

Praet, "Faiz oranları enflasyon hedefine ulaşılana kadar düşük kalacak" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/yuzde_hesaplama.jpg

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) baş ekonomisti Peter Praet, enflasyon hedeflenen düzeye gelene kadar, bankanın faiz oranlarını düşük tutmakta kararlı olduğunu söyledi. ECB icra kurulu üyesi Praet, bankaların kârlılığını desteklemenin ECB'ye düşen bir görev olmadığını belirtti.

Madrid'de yapılan bir toplantıda konuşan Praet, "Çok düşük faiz oranları muhtemelen daha uzun bir süre devam edecek" diye konuştu.

Praet şöyle devam etti: "Euro bölgesi bankacılık sisteminde kalıcı bir düzenleme, para politikası kapsamının dışında bazı yeni çabaları gerekli kılıyor. Bunların arasında en önemlileri, bankacılık birliğinin hızla ve sıkı kurallara bağlı olarak tamamlanması ve bankacılık sektöründe daha büyük maliyet etkinliği ile yeni düzenleyici ve makroekonomik ortamda geçerli kalabilecek iş modellerini hedefleyen ek düzenlemelerdir."

Haberin Devamı

Praet, bankaların kârlılığındaki düşüşün, politika yapıcıların kaygısı olmadığını ve ECB'nin enflasyon bankanın hedeflediği noktaya dönene kadar destekleyici tavrını sürdüreceğini vurguladı.

Praet, 2016 başından beri görülen değişik finans piyasası türbülans olayları karşısında, bankacılıkta yine zayıflık işaretlerinin görüldüğünü de söyledi.

 

 

Hisse Başarıyla eklendi