Faiz kararı öncesi borsalar yükseldi

14.03.2017 - 09:26 | Son Güncelleme :

İngiliz sterlini, parlamentonun Başbakan Theresa May'e Avrupa Birliği'nden ayrılmak için yetki vermesinin ardından değer kaybederken, hisseler ise bu hafta ABD'den beklenen faiz artışı öncesinde yükseldi.

https://i.bigpara.com/i/55big/nasdaq_650_5.jpg

İngiltere'de parlamentonun her iki kanadının da Brexit tasarısını desteklemesinin ardından sterlin yüzde 0.1 düşerek 1.2208 dolardan işlem görürken, Başbakan May'e de bu ay sonu itibarıyla iki yıllık ayrılık sürecini başlatması için kapıları aralamış oldu.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.1 yükselirken, Japonya Nikkei endeksi de yüzde 0.1 geriledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Çin'de Ocak ve Şubat ayı için beraber hesaplanan perakende satış verileri bir önceki yıla göre yüzde 9.5 artış gösterirken, yüzde 10.5'lik beklentilerin altında kaldı. Sabit getirili varlık yatırımları yüzde 8.9 ve sanayi üretimi de yüzde 6.3 büyüyerek beklentileri aştı.

Çin'de CSI300 endeksi güne düşüşle başlamasının ardından yükselişe geçerken, daha sonra bu kazançlarını geri verdi.

Çin, verilerin 2016'nın ikinci yarısında görülen istikrarlı trendin devam ettiği sinyalini verdiğini açıklasa da, Çin istatistik bürosu ekonomide belirsizliklerin devam ettiğini ve ülke içindeki kalkınmayı destekleyen unsurların sürmesi gerektiğini belirtti.

ABD'de ise Wall Street karışık bir seyir izlerken, Dow Jones yüzde 0.1 düştü, S&P500 yatay kaldı ve Nasdaq ise yüzde 0.24 yükseliş gösterdi.

Haberin Devamı

Fed tarafından bu hafta faizlerin artırılması piyasalar tarafından tamamen fiyatlanırken, dikkatler Fed'in faizleri ne hızla artıracağına çevrildi.     

 

Hisse Başarıyla eklendi