`Faiz indirimi gelebilir`

11.04.2013 - 13:02 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/349morganstanley.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349morganstanley3.jpg">Morgan Stanley, PPK toplantısı sonucunda 25 baz puanlık faiz indirimi beklediğini bildirdi.

Morgan Stanley bugün yayınladığı raporda, TCMB`nin gelecek hafta yapılacak politika toplantısında hem gecelik faizi hem de politika faizi konusundaki 1 hafta vadeli repo faiz oranını 25 baz puan indirmesini beklediğini bildirdi.

Yapılan değerlendirmede 6 Nisan`da indirim beklentisinin yanı sıra; bu sefer hem faiz koridorunda hem de gösterge faizde indirim beklentisi dile getirildi.

HİSSE FİYATLARINA ANLIK ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Morgan Stanley, 13 Mart`ta açıkladığı raporda TCMB`nin yılın ilk yarısında politika faizini 25 baz puan indireceği öngörüsüne yer verdiklerini hatırlatırken, TCMB`nin dilindeki değişiklik ve global şartların etkisi ile faiz indiriminin bu ay yapılması beklentisinde olduklarını vurguladı.

Raporda Daha önceki tahminimizde enflasyon düşüşe geçtiğinde indirim olur demiştik. Bugün itibariyle ise ufukta anlamlı bir düşüş görünmüyor fakat duruştaki değişim ve küresel koşullar etkili olabilir. denildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi