"Faiz artışları daha agresif olabilir"

17.11.2016 - 16:05 | Son Güncelleme :

Philadelphia Fed Başkanı Harker, "Trump'ın ardından faiz artışları daha agresif olabilir" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/fed_1234.jpg

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, faizlerin artırılmasından yana olduğunu söyledi ve başkanlığa seçilen Donald Trump'ın mali teşvik uygulamaya karar vermesi durumunda faiz artışlarında daha agresif olmak durumunda kalabileceklerini belirtti.

Gazetecilere konuşan Harker, "Daha dik bir yolda ilerlememiz gerekebilir" diyerek, Fed'in faiz artışlarıyla bir resesyona yol açmamaya çalışacağını sözlerine ekledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Fed daha önce yaptığı açıklamalarda faizleri kademeli olarak artırmayı beklediğini söyledi. Fakat Trump'ın 8 Kasım'da gerçekleşen seçimlerde zafer kazanmasının ardından, seçim sırasında verdiği vergileri indirme ve savunma ve altyapı harcamalarını artırma sözlerini tutması durumunda faizlerin artabileceğini düşünüyor.

Reuters'in haberine göre; Harker'ın bu yıl para politikası komitesinde oy hakkı bulunmuyor fakat 2017 yılında oy kullanabilecek. Genel görüş Fed'in Aralık toplantısında faizleri artıracağına yönelik.

Trump'ın seçilmesi aynı zamanda ABD Kongresi tarafından Fed'in yetkilerinin sınırlanıp sınırlanmayacağına dair soru işaretlerini de artırdı.

Harker, Fed'in bağımsızlığını devam ettirmesi gerektiğini ve politika yapıcıların kamuoyundaki görüş değişikliklerine göre para politikasını değerlendirmeyeceğini belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi