'Faiz artırımı tehlikeli bir hata olabilir'

24.08.2015 - 14:53 | Son Güncelleme :

ABD Eski Hazine Bakanı Summers "Fed tehlikeli bir hata yapacak gibi görünüyor" dedi

https://i.bigpara.com/i/55big/janet_yellen_9.jpg

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası Fed'in 2006 yılından bu yana ilk kez eylül ayında olası faiz artışına gideceği konuşulurken ekonomistlerden farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

Son olarak Harvard Üniversitesi Ekonomi Profesörü ve ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers bu yıl faiz artışının hata olacağını söyleyerek Fed'i uyardı. Summers, Fed'in bu yıl faiz artırmasının tehlikeli bir hata olacağını, tüm merkez bankalarının temel hedeflerinin hepsini tehdit edeceğini belirtti.  

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

"Piyasaların başı dönecek"

İngiltere'de yayımlanan Financial Times için bir makale kaleme alan Summers, kamu ve özel sektör yatırımlarının tam istihdamda reel faizleri artıracak şekilde teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. "Fed'in faizleri ayarlaması için neden yok" diyen Summers, aksi takdirde enflasyonun sert biçimde yükseleceği ve piyasaların başının döneceği uyarısında bulundu.

"Fed'in hala faiz artırımlarına ihtiyacı var"

Öte yandan St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in hala faiz artırımlarına ihtiyacı olduğunu söyledi. Bullard, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada piyasalara rağmen faiz artırımını desteklemeye devam ettiğini söyledi.

Başkan Bill Clinton hükümetinde ABD Hazine Bakanlığı görevine başlayan Summers, 1994'teki Meksika, 1997 Asya ve Rusya'daki finansal krizlere müdahalelerde etkin rol almıştı.

 

Hisse Başarıyla eklendi