Faiz artırımı beklentisi düştü

20.04.2018 - 10:01 | Son Güncelleme :

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, Mayıs ayında faiz artırımı beklentilerini düşürdü.

https://i.bigpara.com/i/55big/mark_carney332.jpg

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, bu yıl "diğer toplantılar" da yapılacağını belirterek, Mayıs ayında faiz artırımına yönelik yaygın beklentileri azalttı. Sterlin Carney'in "karmaşık" ekonomik verileri vurguladığı açıklamalarıyla dolar karşısında 9 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesine kadar geriledi.

Carney, dün BBC'ye yaptığı açıklamada, "Kesin zamanlamaya çok fazla odaklanmak istemiyorum, önemli olan daha çok genel gidiş konusunda" dedi ve bu yıl faiz artırımının "muhtemel" olduğunu da ekledi.

Haberin Devamı

Carney ayrıca İngiltere'nin "önümüzdeki birkaç yıl içinde birkaç faiz artışına" hazır olması gerektiğini söyledi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Bu hafta açıklanan veriler İngiltere'nin işsizlik oranının 42 yılın en düşük seviyesine indiğini, ancak enflasyonun ilk çeyrekte BoE'nin beklediğinden daha keskin bir şekilde gerilediğini gösterdi. Mart ayı perakende satış verileri de beklentilerin altında geldi.

Carney, "Bazı karmaşık verilerimiz bulunuyor... Sakin bir şekilde oturup inceleyeceğiz" dedi.

Carney "Bazı görüş ayrılıkları olacağına eminim, ancak görüşümüzü Mayıs ayı başında ve (bankanın para politikası kurulunun bir sonraki toplantısında) bu yıl boyunca yapılacak başka toplantılar olduğunu hatırda tutarak oluşturacağız" dedi. Carney, Brexit müzakerelerinin sonucunun İngiltere'nin önümüzdeki yıllardaki ekonomik kararlarında en büyük etken olacağını da belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi