Facelt(Yüz Tanıma) Teste Hazır

09.08.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

FaceIt yüz algılama ve tanıma sistemi, Visionics şirketinin Türkiye temsilcisi Ergosis tarafından Bilişim’01 A CeBIT Event’te tanıtılacak


Bilişim Haftası kapsamında yer alan, Türkiye ve Avrasya bölgesinin en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı Bilişim’01 A CeBIT Event, şaşırtıcı teknolojik uygulamalara sahne olacak. Son günlerde ABD’deki uygulamalarıyla büyük yankı uyandıran FaceIt yüz algılama ve tanıma sistemi, Visionics şirketinin Türkiye temsilcisi Ergosis tarafından Türkiye’de ilk kez Bilişim’01 A CeBIT Event’te tanıtılacak. Sistem, çalışır ve teste hazır şekilde fuar ziyaretçilerinin merakına sunulacak.

Yüz tanıma sisteminin yaratıcısı ve konusunda dünya lideri olan Visionics, bilgisayar destekli yüz algılama ve tanıma sistemi FaceIt yazılımını geliştirdiği gibi, sahibi olduğu yazılımla inanılması güç uygulamalar gerçekleştiriyor. FaceIt ile geliştirilmiş sistem kalabalık içerisinde, bir bakışta insanların yüzlerinin birbirinden ayırt edebildiği gibi, insanları yüzlerinden tanıyabiliyor. Ayrıca önceden veritabanına verilmiş olan resimler ile karşılaştırıp benzeyen kişileri istenildiği gibi raporlayabiliyor.

Visionics Corp.’ın yüz tanıma teknolojisi FaceIt, ABD başta olmak üzere İngiltere ve Meksika’da havaalanlarında yurtdışına çıkış yapmak isteyen aranan kişileri, pasaport kontrolünde suçluları yakalamakta, kumarhanelerde, para çekme makinelerinde dolandırıcıların tespitinde, futbol maçlarında olay çıkaran taraftarın ve seçimlerde oy kullananların tespitinde kullanılıyor. Ergosis Bilişim’01’de, yüz tanıma teknolojisi FaceIt yazılımının yanı sıra Iridian Technologies’e ait göz tanıma sistemi, ve SecuGen şirketinin parmakizi tanıma sistemleri ile biyometrik teknolojilerin ulaştığı noktayı ziyaretçilere ilginç uygulamalar eşliğinde gösterecek.

Avrasya’nın Teknoloji Platformu : Bilisim A CeBIT Event

Bilişim’01 A CeBIT Event Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı, Hannover Fairs İnterpro Uluslararası Fuarcılık A.Ş. (HİF A.Ş.) tarafından düzenlenmektedir. HİF A.Ş., Hannover’de (Almanya) dünyanın bir numaralı fuarı CeBIT’i düzenleyen Deutsche Messe AG (DMAG) ile Türkiye ve Avrasya bölgesinin en büyük fuarı Bilişim Fuarı’nı düzenleyen İnterpro ortaklığında 2000 yılında kurulmuştur. CeBIT’i Avrasya bölgesine taşıyan Bilişim’01 A CeBIT Event, DMAG’nin CeBIT fuarını dünyaya yayma yönünde gerçekleştirdiği ilk işbirliğidir. HİF A.Ş. fuarcılık çalışmalarını İstanbul’un Türkiye ve Avrasya’nın ticaret merkezine dönüşmesi vizyonuyla sürdürmektedir.

Web Adresi : www.bilisim01.com

(turk.internet.com)
 

Hisse Başarıyla eklendi