Facebook açıkladı: 87 milyon kullanıcı etkilendi

05.04.2018 - 11:36 | Son Güncelleme :

Facebook, kişisel bilgileri veri analiz şirketi Cambridge Analytica ile izinsiz bir şekilde paylaşılmış olabilecek kullanıcı sayısının 87 milyona çıkmış olabileceğini açıkladı.

https://i.bigpara.com/i/55big/06112015_facebook_650.jpg

New York Times ve İngiliz Observer gazeteleri verilerin sızdırılmasından 50 milyondan fazla Facebook kullanıcısının etkilendiğini tahmin etmişlerdi. Facebook, milyonlarca kullanıcı hakkındaki kişisel bilgilerin Cambridge Analytica tarafından izinsiz bir şekilde kullanıldığını geçen ay açıklamıştı.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, dün yaptığı basın toplantısında, daha yüksek olan sayıya bir kişisel bilgi aplikasyonunu indiren 270,000 kullanıcı ve bu kişilerin arkadaş sayısını toplayarak vardıklarını söyledi.

##$HABER_1445220$##

Haberin Devamı

Facebook baş teknoloji sorumlusu Mike Schroepfer, bir blog gönderisinde, verileri Cambridge Analytica ile paylaşılan 87 milyon kişinin çoğunun ABD'de olduğunu belirtti. Zuckerberg skandalın, Facebook'un kullanım veya reklam satışlarında "anlamlı bir etki yaratmadığını" ancak insanların şirketten memnun olmamalarının "iyi bir şey olmadığını" söyledi. Haberin ardından Facebook hisseleri dün yüzde 3'ten fazla yükseldi. Skandalın geçen ay ortaya çıkmasından bu yana hisseler yüzde 16'dan fazla düşüş kaydetmişti.

Zuckerberg gazetecilere yaptığı açıklamada, kullanıcıları, reklamcıları ve parlamenterleri kızdıran verilerin sızdırılması suçlamasını kabul ederken, kurduğu şirketi yönetecek doğru kişinin hâlâ kendisi olduğunu söyledi.

Zuckerberg, önümüzdeki Salı ve Çarşamba günü konuyla ilgili ABD Kongresi'nde yapılacak iki oturumda ifade verecek.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016 seçim kampanyasının da yararlandığı Londra merkezli Cambridge Analytica şirketi, Facebook'un etkilenen kullanıcılara yönelik tahminlerine itiraz etti.

Şirket Twitter'da yaptığı açıklamada Facebook'taki kişiler hakkında veri toplamak için tuttuğu bir araştırmacıdan en fazla 30 milyon kayıt aldıklarını söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi