Facebook 5 dolara düşecek mi?

28.08.2012 - 10:25 | Son Güncelleme :

Facebook`un hisselerinin 5 dolara ineceği iddia edildi...

https://i.bigpara.com/i/55big/

Halka arz edildiği günkü fiyatının bugün neredeyse yüzde 50 altında işlem gören Facebook`un hisselerinin 5 dolara ineceği iddia edildi.

Amerika`nın libertaryan dergisi The Christian Science Monitor analistlerinden Tom Winnifrith`e göre halka 38 dolardan arz edilen Facebook hisseleri yakın bir zamanda 5 dolara kadar düşecek.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Moneynews.com isimli web sitesinde yer alan habere göre Winnifrith, lock-up periyodunun bitmesini bu düşüşün en büyük sebeplerinden biri olarak gösteriyor. Lock-up periyodunda şirketin hisselerini satın alan hissedarlar, periyod sonu gelene kadar satış yapamıyorlar.

Hatırlatmak gerekirse, 268 milyon hisse için lock-up periyodu 16 Ağustos`ta sona erdi. 1.7 milyar ilave hisse için de bu periyod Noel`den itibaren bitiyor diyen Winnifrith, bir çok kişinin bu hisseleri Noel zamanında satacağını iddia etti.

Bazı analistler Winnifrith ile aynı görüşü paylaşırken, bunun en büyük sebebi olarak şirkete çok önceden yatırım yapmış olan hissedarların şimdiki satıştan ne olursa olsun bir kar elde edeceğini gösterdi.

Facebook hisseleri bugünlerde yaklaşık 19 dolardan işlem görüyor.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

 

Hisse Başarıyla eklendi