Eximbank Kredisine Karşı Rus Elektriği

21.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




Türk Eximbank`ın Rusya`ya kullandırdığı krediler kapsamındaki alacaklarının, bu ülke tarafından elektrik enerjisi ve doğalgaz olarak ödenmesi gündeme geldi.

Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, bu yöndeki öneriyi Ankara`da başlayan Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında gündeme getirdi.

Rus heyetine başkanlık eden Devlet Mülkiyeti Bakanı Farit Gazizullin de öneriyi değerlendireceklerini bildirdi. Yücelen, Eximbank`ın açtığı kredilerin geri ödemesinde yaşanan sorunlara işaret ederek, kredi alacaklarının elektrik enerjisi, doğalgaz ve diğer ürünlerle ödenmesine yönelik Türkiye`nin önerisini dile getirdi.

Konuk Bakan Gazizullin de, Türkiye-Rusya ticaret hacmindeki dengesizliğin varlığını kabul ederken, yabancı yatırımcılar için sağladıkları teşvik ve kolaylıkları anlattı. Gazizullin, oluşturdukları yabancı yatırımcılar danışma kurulunun yatırımlarda karşılaşılan tüm sorunları çözeceğini bildirdi. Konuk Bakan, Türkiye-Rusya ticaret hacminin 4 milyar dolar, bavul ticaretinin de 3 milyar dolar dolayında bulunduğunu belirtirken, hedeflerinin bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi.(FİNANSAL FORUM)
 

Hisse Başarıyla eklendi