Eximbank`ın Büyük Başarısı

26.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu 40 kuruluşuşun üyesi olduğu Dünya Eximbankları Başkan Yardımcılığı`na seçildi.


Türk ihracatçısının en önemli finansman kaynağı Eximbank, uluslararası bir başarıya imza attı. Dünya Eximbankları Örgütü olarak tanınan Bern Unıon Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı`na Türk Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu seçildi.


Bern Union`ın, 40 ülkede ihracat kredi ve sigorta kuruluşlarını biraraya getiren, 577 milyar dolar kredi hacmine sahip önemli bir platform olduğunu belirten Kılıçoğlu, şunları söyledi: US Exim (ABD), COFACE (Fransa), HERMES (Almanya) gibi dünyanın öndegelen kredi garanti ve sigorta şirketlerinin bulunduğu Bern Union; Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Hong Kong, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İsrail, İtalya, Jamaika, Japonya, Kore, Malezya, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Singapur, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, Sri Lanka, İsveç, İsviçre, Tayvan, İngiltere, Zimbabwe`yi bünyesinden topluyor. Bu çapta bir uluslararası kuruluşta Türkiye`nin yönetici olarak rol alması, gerek ülke tanıtımı gerekse uygulanmakta olan ekonomik programın anlatılması bakımından fırsat yaratıyor. Bu fırsatı iyi kullanacağız. Ahmet Kılıçoğlu, Eximbank`ın, ödenmiş sermayesinin 330 trilyon lira olduğunu, 2001 Yılı Bütçesi`nde, 100 trilyon lirası sermaye artışı, 100 trilyon lirası politik risk zararı, 100 trilyon lirası da KKDF olmak üzere 300 trilyon lira destek öngörüldüğünü bildirdi.


10 AYLIK PERFORMANS;

Kılıçoğlu, Eximbank`ın 10 aylık kredi performansını ise şöyle özetledi:


20 Ekim itibarıyle TL bazında krediler 1.7 katrilyon lira düzeyine ulaştı. Bu miktar geçen yıla göre yüzde 62 oranında artışı ifade ediyor. Dolar bazında ihracat kredileri iswe 2.7 milyar dolar ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artış gösterdi. 2.1 milyar dolar ihracat da sigorta edildi. (SABAH)

 

Hisse Başarıyla eklendi