Euro/Dolar zirveye tırmanıyor

10.12.2013 - 14:46 | Son Güncelleme :

Draghi`nin konuşması ve Fransa`nın fabrika verisinin öncesinde euro, dolar karşısında neredeyse 6 haftanın en yükseğine tırmandı

https://i.bigpara.com/i/55big/dolar_.jpg

Draghi`nin konuşması ve Fransa`nın fabrika verisinin öncesinde euro, dolar karşısında neredeyse 6 haftanın en yükseğine tırmandı.

Fransa`da bugün açıklanacak olan ve sıçrama kaydetmesi beklenen sanayi üretim verisinin öncesinde euro, dolar karşısında neredeyse 6 haftanın en yükseğini test etti.

Euro, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi`nin bugün yapacağı konuşma öncesinde yene karşı 5 yılın en yükseğini kaydetti. Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, ABD merkez bankasının bir an önce tahvil alımlarını azaltmaya başlamasının gerektiğini söylemesi üzerine dolar, yen karşısında 6 ayın en yükseğine çıktı. İngiliz sterlini, İngiltere`den gelecek fabrika üretim raporunun öncesinde 2 yılın zirvesine çıktı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

AMB`nin daha fazla parasal genişleme yapmasının zor olacağını söyleyen FX Prime Corp.`un kıdemli yönetici direktörlerinden Marito Ueda, Euro istikrarlı devam ediyor. Kriz süresinde bölgeden çıkan para geri gelmeye başlıyor dedi.

Euro, dolar karşısında Londra saati ile 6 itibariyle yüzde 0.1 değerlenerek 1.3753`e çıktı. Euro, dün 1.3768 dolar düzeyinden 30 Ekim`den bu yana en yükseğğini kaydetti. Avrupa`nın ortak para birimi euro, yen karşısında erken saatlerde 142.12 seviyesinden Ekim 2008`den bu yana en yükseğini kaydetmesi sonrasında dünkü kapanış değerinden yüzde 0.1 güçlenerek 142.09`a yükseldi. Dolar, erken saatlerde 103.39 düzeyinden 23 Mayıs`tan bu yana en yüksek seviyesini kaydetmesinin ardından 103.27 yenden 103.31 yene yükseldi.

Bloomberg anketine katışan ekonomistler, Fransa`da sanayi üretiminin Ekim`de muhtemelen yüzde 0.1 yükseldiğini tahmin ediyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi