Eski Halk Bankası yöneticilerine dava

14.05.2003 - 10:57 | Son Güncelleme :


Halk Bankası´nın eski Genel Müdürü Yenal Ansen´in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında, Mersin´deki lojmanların değiştirilmesinde bankayı zarara uğrattıkları iddiasıyla 7yıl 6´şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi´ne açılan davanın iddianamesinde, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanlığı´nın, Halk Bankası A.Ş´ye ilişkin yürüttüğü incelemeler sonunda, banka taşınmazlarının Halk Bankası Personeli Yardımlaşma Vakfı´na ilansız ve ihalesiz satılması işlemleri konusunda Özel İnceleme Raporu düzenlendiği kaydedildi.

Özel İnceleme Raporu´nda, ´´daha ucuz fiyatla tadilatları yapılabilecek olan bankanın Mersin´deki lojmanlarından 23 dairenin, sebebi anlaşılamayacak şekilde, Mersin daire birim fiyatlarına göre çok düşük fiyatla 69 milyar liraya satıldığına´´ yer verildiği bildirilen iddianamede, lojman olarak 18 adet dairenin Mersin´deki daire fiyatlarına göre çok yüksek bir fiyatla 177 milyar liraya alındığı ve ilave ödemeyle bu rakamın 246 milyar liraya çıktığı bildirildi. İddianamede, söz konusu işlemle bankayı zarara uğratan ve bu olayailişkin 26 Ağustos 1999 tarihli yönetim kurulu kararı altında imzalarıbulunan dönemin Genel Müdürü Ansen ile diğer yöneticiler Halil Sarıaslan, Ali İhsan Elgin, Turan Kalaycıoğlu, Osman Nuri Ertuğ ve Hasan Özcan´ın eylemlerinin Türk Ceza Kanunu´nun 510. maddesinde yaptırıma bağlanan ´´hizmet sebebiyle görevi kötüye kullanma´´ suçunu oluşturduğu öne sürüldü. İddianamede, 6 kişi hakkında TCK´nın 510 ve ´´müteselsil suçlar´´ başlıklı 80. maddeleri uyarınca 1 yıl 2´şer aydan 7 yıl 6´şar aya kadar hapis istendi. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi