Ersümer, Norveç`de Santral Kurmak İstiyor

07.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




ANKARA (A.A) - 07.11.2000 - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Norveç`in devlet şirketi Statkraft`ın Fındıklı-Avhari`de 150 megawaat gücünde hidroelektrik santral kurmak istediğini söyledi. Bakan Ersümer, Norveç Petrol ve Enerji Bakanı Olav Akselsen ile makamında bir görüşme yaptı. Daha sonra iki bakanın başkanlığında heyetlerarası görüşmelere geçildi. Heyetlerarası görüşmelerin ardından bir açıklama yapan Bakan Ersümer, Norveçli firmaların GAP`da bir sulama projesine ilgi duyduklarını belirterek, Norveç`in petrol alanında devlet firması Statoil`in Azerbaycan petrollerini batılı pazarlara ulaştıracak mega proje içinde yer aldığını hatırlattı. Norveç`in Bakü-Ceyhan boru hattı projesine başından beri büyük destek verdiğini ifade eden Ersümer, Satoil`in sponsor anlaşmasına imza atan şirketler arasında yer aldığını bildirdi. Statoil firmasının Şah Denizi`nden çıkartılacak doğalgazın Türkiye`ye taşınması, pazarlanması ve satışında görev almak istediğini belirten Ersümer, Statoil`in Doğu Karadeniz`de doğalgaz ve petrol aranması konusunda TPAO ile işbirliğine gideceğini söyledi.

-KONUK BAKAN AKSELSEN-

Norveç Petrol ve Enerji Bakanı Akselsen de, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ersümer`in Norveç`i ziyareti sırasında imzalanan mutabakat zaptının iki ülke arasında enerji alanında mevcut işbirliğinin daha da ileriye götürülmesine olanak sağladığını söyledi. Akselsen, Bakan Ersümer ile görüşmesinde hidroelektrik enerjisi, Bakü-Ceyhan boru hattı projesi, Şah Denizi`nden çıkartılacak doğalgazın Türkiye`ye taşınması ve pazarlanması konularını ele aldıklarını kaydetti.

-TEAŞ`TA HIRSIZLIK-

Öte yandan gazetecilerin TEAŞ`da yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili bir sorusu üzerine Bakan Ersümer, işin polisiye ve idari yönünün olduğunu hatırlattı. İdari soruşturmanın açıldığını belirten Ersümer, kendisine gelen bilgilere göre çalınan disketlerde çok önemli unsurları içermeyen fezlekelerin yer aldığını söyledi. Bakan Ersümer, idari soruşturmanın sonuçlanmasının ardından konu hakkında kamuoyuna gerekli bilginin açıklanacağını kaydetti.
 

Hisse Başarıyla eklendi