Erken mesai

21.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


ABD`de harekete geçen Ermeni lobisi, George W. Bush`tan sözde Ermeni soykırımının tanınması için destek istedi. ABD`de Cumhuriyetçi George Bush`un başkanlığı kesinleşir kesinleşmez vakit kaybetmeden harekete geçen Ermeni lobisi, sözde ``Ermeni soykırımının`` tanınması için Bush`tan destek istedi.

Ermeni Ulusal Komitesi ANCA`nın lideri Aram Hamparian, Ermeni toplumu adına Bush`a bir mektup göndererek, Bush`un hem yeni görevini kutladı, hem de sözde soykırımın tanınmasını talep etti.

Başkanlık kampanyaları sırasında hem Demokrat Partili Al Gore, hem de Cumhuriyetçi George Bush, Ermeni toplumunu memnun edecek yönde açıklamalar yapmıştı.

`Söz verdiğiniz gibi`

Bu çerçevede Hamparian, mektubunda, ``Söz verdiğiniz gibi, Ermeni soykırımını, soykırım olarak tanımlamanızı bekliyoruz.`` ifadesini kullandı. Yeni yönetimin geçiş sürecine yardım etmeyi de öneren Hamparian, sözde soykırımın ABD tarafından tanınmasının bölgedeki Amerikan çıkarlarına hizmet edeceğini de iddia etti.

Bush, 19 Şubat`ta yaptığı açıklamada, ``Ermeniler, insanlığa karşı kanlı suçların işlendiği bir yüzyılda soykırım kampanyasına maruz kaldılar. Eğer Başkan seçilirsem, Ermeni halkının trajik acısını milletimizin uygun gördüğü şekilde tanımasını sağlayacağım.`` demişti.(ZAMAN)
 

Hisse Başarıyla eklendi