Erikli`nin yüzde 60`ı Nestle`nin oluyor

04.08.2006 - 11:28 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Nestle Waters, Erikli Su ile birleşecek. Her iki şirketin operasyonlarını birleştirmek için iki taraflı iştirake dayalı yeni ortak bir şirket kurulacak. Bu yeni şirketin yüzde 60 hissesi Nestle Waters Türkiye`ye, kalan yüzde 40 hissesi ise Erikli`ye ait olacak.
Yeni şirketin üst yöneticiliğini (CEO) Erikli Yönetim Kurulu Başkanlığı`nı yürüten Hasan Aslanoba`nın üstleneceği, anlaşmanın sonuçlandırılması için Rekabet Kurulu`ndan onay beklendiği dile getirildi. Aslanoba, anlaşmanın Erikli`nin performansını güçlendirecek iyi bir imkân olduğunu, çok sayıda markayla büyüyen Türkiye şişelenmiş su pazarında önemli bir dağıtım yatırımı, güçlü bir kapasite ve yenilikçilik gerektiğini belirterek, Nestle Pure Life`ın yeni şirketin gelişimi için çok önemli bir avantaj sağlayacağını vurguladı.

Pazarın lideri
Nestle Waters Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya Bölge Başkanı Maurizio Paternello, satın almanın Türkiye`ye verdikleri önemin göstergesi olduğunu ve kilit bir bölgede liderliği güçlendirdiklerini belirterek devralma sayesinde çok hızlı büyüyen pazarda gerçek anlamda lider bir konum edineceklerini söyledi. 1960`ların ortasında Bursa`da kurulan, Erikli, doğal kaynak suyu pazarında Türkiye`de lider. Şirket, 2005 yılında 55 milyon dolar satış cirosu elde etti. Türckiye su pazarına Sanko ortaklığı ile giren Nestle Waters`ın 2005 yılı dünya satışı ise 5.7 milyar avro oldu.

 

Hisse Başarıyla eklendi