Erhan Mumcu`nun Euromoney Konuşması

08.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Turizm Bakanı Erkan Mumcu: -Küreselleşme Konusunda Tam Bir Köprü Üzerindeyiz -Bu Çok Hızlı Bir Süreç, Eğer Aktif, İradi Bir Katılım İfade Etmiyorsanız, Sizi Pasif Ve Önemsiz Bir Konuma Kendiliğinden Atıyor



İSTANBUL (A.A) - 08.11.2000 - Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Türkiye`nin küreselleşme sürecinde tam bir köprü üzerinde olduğunu söyledi. Euromoney tarafından düzenlenen Türkiye: İş, Finas ve Yatırım konulu konferansın kapanış konuşmasını yapan Mumcu, küreselleşme sürecinde, onu yaratan dinamikleri doğru tanımanın, sosyal uyumun temel unsurları haline getirmenin, kültürel ve ekonomik hayatın derinliklerine ulaşmasına izin vermenin büyük önem taşıdığını kaydetti. Mumcu, Bir takım direnç noktaları, bir takım manipülasyon merkezleri yaratarak, direnerek, bu süreçte pasif bir noktada da kalınabilir. Bunun anlamı, teknolojiyi üretenler, tüketenler ve ötekiler hiyerarşik zincirinin, ötekiler hanesinde yer almak anlamına geliyor dedi. Türkiye`de bu konuda bir takım kararları vermek durumunda bulunulduğunu anlatan Mumcu, şunları söyledi:



Türkiye sanıyorum garip bir biçimde tam da köprü üzerinde, ne orada ne öteki tarafta. Birçok konuda köprüyüz ya, Asya ile Avrupa arasında, Doğu Batı kültürü arasında, ne Doğu`da ne Batı`da, ne Avrupa`da ne Asya`da. Sanıyorum küreselleşme sürecinde de tam bir köprü üzerindeyiz. Bir takım kararları vermek durumundayız. Bu çok hızlı bir süreç, eğer aktif iradi bir katılım ifade etmiyorsanız, sizi pasif ve önemsiz bir konuma kendiliğinden atıyor. Mumcu, insanları, özgürleştirerek, bilgiyi üreten, bilgiyi tüketen, paylaşan, bilgiyi birikime dönüştüren, girişiminde özgür, düşüncede, ifadede, inanç ve ibadetlerinde özgür bir uygarlık yaratıcısı haline getirerek, bu sürecin doğal bir unsuru haline gelineceğini de vurguladı. Mumcu, Böylece bu süreçte karlı çıkanlar arasında yerinizi alırsınız. Türkiye`nin hedefi bu olmak durumunda. Bu hedefin, sosyal ve ekonomik hayatın tüm aktörlerinin etkin, doğrudan katılımıyla mümkün olabileceğine inanıyorum dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi