Eregl Eregli Demir Ve Celik Fabrikalari T.a.s.`nin Basinda Yeralan Habere Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya

15.07.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
15.07.1999 tarihinde basinda yeralan "Erdemir, Isdemir`e talip" baslikli haberle ilgili aciklamamiz asagida verilmektedir:
Ulkemizde uzun mamul uretiminin ihtiyacin uzerinde, yassi mamul uretiminin ise tam tersine ihtiyacin altinda olmasina bagli olarak Iskenderun Demir ve Celik Fabrikalari (Isdemir), uretiminin uzun mamulden yassi mamule donusturulmesi sartiyla ozellestirilecektir.
Erdemir uzun vadeli stratejik planlama kapsaminda 2005 yilina kadar Avrupa`da ilk on demir celik ureticisi arasinda yeralmayi hedeflemistir. Bu hedefe ulasmak amaciyla kendi tesislerinde kapasite artirici yatirimlar yapmak yerine hazir tesisler satin alarak mevcut kapasitesini ilk asamada 3 milyon tondan 6 milyon tona cikarmayi en uygun yol olarak benimsemis bulunmaktadir. Bu amaci gerceklestirebilmek icin hem ulkemizin yassi mamul ureten tek tesisi ve dunya capinda bir kurulusu olarak, hem de sahip oldugu ihtisasi gozonune alarak Isdemir`e, hisselerin % 51`i kendisine ait olacak sekilde baska ortaklarla birlikte talip olmayi planlamaktadir.
Bu cercevede calismalar surdurulmekte olup, 1.5 milyon tonu yassi mamul, 1 milyon tonu ise uzun kutuk olmak uzere Isdemir`in kapasitesinin yilda 2.5 milyon tona cikartilmasi hedeflenmektedir. Bu sayede bolge sanayicilerinin ihtiyaci olan uzun kutuk uretimine de devam edilmis olacaktir.
Isdemir`de yassi mamul uretimine gecilebilmesi icin ilk belirlemelere gore yeni tesisler icin 300 milyon USD, mevcut tesislerin modernizasyonu ve rehabilitasyonu icin 400 milyon USD olmak uzere toplam 700 milyon USD tutarinda bir yatirim gerekecegi tahmin edilmektedir." (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi