Erdoğan'dan Musul yorumu: 350 km sınırımız var, nasıl girmeyelim?

17.10.2016 - 12:37 | Son Güncelleme :

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Musul operasyonuna dair değerlendirme yaptı; "Türkiye Musul'a girmesin diyorlar, nasıl girmeyelim, 350 km sınırım var ve tehdit altındayız" diye konuştu.

https://i.bigpara.com/i/55big/19102015_recep_tayyip_erdogan1.jpg

Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Musul'a girmesin diyorlar,  nasıl girmeyelim, 350 km sınırım var ve tehdit altındayız" diye konuştu.

Erdoğan: "Bizim Suriye'ye olan sınırımız 911 kilometredir. Fakat Suriye ile yakından uzaktan alakası olmayanların Suriye'ye girmesi hak, bize gelince, 'Sizi katil Esed çağırmadı ki nasıl oraya gidersiniz?' diyorlar. Kusura bakmayın gideriz. Çünkü eğer biz terör tehdidi altındaysak eğer bizi o ülke havan toplarıyla, roketlerle tehdit ediyorsa gideriz. Bunun hukukta zaten tabirlerini siz daha iyi bilirsiniz. Nefsi müdafaa mı dersiniz ne derseniz deyin. Ve girdik." ifadesini kullandı.

"OPERASYONDA DA, MASADA DA OLACAĞIZ"

Haberin Devamı

Erdoğan Musul'a operasyonlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı; "İşte şimdi Musul'a operasyonlar başladı. Kendilerine söyledik. Şu anda Genelkurmay Başkanım Amerika'da. Muhatabıyla görüşmelerini yaptı. Bir saat kadar önce tekrar kendisiyle Amerika'dan görüştük ve ne gibi adımlar atıyoruz, bunları konuştuk. Ve kendilerine aynısını söyledik. Bakın, Türkiye'nin olmadığı bir operasyondan kusura bakmayın doğabilecek neticelerden biz sorumlu değiliz. Biz operasyonunda da olacağız, biz masada da olacağız. Bunun dışında kalmamız mümkün değil. Çünkü burada bizim için bir tarih yatıyor."

"KİMSE BAŞİKA'DAN ÇIKMAMIZI BEKLEMESİN"

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Başika konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı; "Şu anda Musul'da kardeşlerimiz var. Araplar, Türkmenler, Kürtler, orada bizim kardeşlerimiz var. Aynı şekilde kuzeye doğru gittikçe zaten sınıra yaklaştıkça orada akrabalar var. Bizim burada kesinlikle duyarsız olmamız mümkün değil. 'Başika'dan çıkın.' Kimse bizden Başika'dan çıkmamızı beklemesin. Biz Başika'dayız ve oradaki DEAŞ terör örgütüne karşı her türlü operasyonları bugüne kadar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz."

Sürecek…

 

Hisse Başarıyla eklendi