Erdoğan: Yatırımların önünü açıyoruz

02.03.2004 - 09:13 | Son Güncelleme :

Başbakan Erdoğan, işsizliğin sadece Türkiye`nin değil, dünyanın yaşadığı bir sorun olduğunu ifade ederek, ``Yatırımların önünü açıyoruz`` dedi


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işsizliğin sadece Türkiye`nin değil, dünyanın yaşadığı bir sorun olduğunu ifade ederek, ``Yatırımların önünü açıyoruz. Bu yıl tohumlama yılı olacak`` dedi.

Erdoğan, Zonguldak`ta düzenlenen mitingte halka hitap etti. Erdoğan, 3 Kasım`da nasıl bir Türkiye devraldıklarını herkesin bildiğini söyledi. Kendisini ``hesap-kitap`` adamı diye nitelendiren Erdoğan, ``Ben hesaba kitaba bakarım. Yani netice adamıyım. Orta sahada top çevirmeden hoşlanmam. Yıllarca bizi böyle oyaladılar. Hep orta sahada top çevirip durdular`` dedi.

Bu yıl enflasyonu yüzde 12`ye çekme hedefini koyduklarını belirten Erdoğan, göstergelerin bu hedefi yakalama işareti verdiğini kaydetti. ``Yetişemediği üzüme koruk diyenlerin``, bu gelişmeleri ``tesadüf`` diye nitelendirdiğini ifade eden Erdoğan, ``Bu tesadüfler bir gün de size uğrasın yahu... 40 yıl, 50 yıl, 60 yıldır size de uğrasaydı. Biz de tesadüfe hayır demeyiz`` diye konuştu.

Belediye başkanlığına seçildiğinde İstanbul`da çöp yığınları ve su sorununun bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, CHP`nin olduğu yerde ``kuraklık`` olduğunu dile getirerek, ``Bunların kökü bereketsiz`` diye konuştu. Bir belediye başkanının, görev yaptığı yere su getiremez ve sorunları çözemez ise hemen çekip gitmesi gerektiğini belirten Erdoğan, belediyecilikte gençlere yönelik tesislerin de önemini vurguladı. Erdoğan, ``Esrar alışkanlığı başladı mı, eroin alışkanlığı başladı mı, alkol alıp başını gidiyor... Bu yavruları kötü alışkanlıklardan kurtarmak lazım`` dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi