Erdoğan ve Merkel telefonda görüştü

02.12.2016 - 09:25 | Son Güncelleme :

Erdoğan ve Merkel'in yaptığı telefon görüşmesinde Suriye'deki son gelişmeler ele alındı.

https://i.bigpara.com/i/55big/26102015_angela_merkel.jpg

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve başta Halep'teki insani durum olmak üzere Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığını bildirdi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

İki liderin, Halep'e insani yardımların ulaştırılmasına yönelik çabaların hızlandırılması gerektiğine dikkat çektiğini kaydeden kaynaklar, görüşmede Erdoğan'ın, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin, Türkiye'nin öteden beri Ada'da her iki kesimin haklarını eşit biçimde koruyan, adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözümden yana olduğunu ifade ettiğini belirtti. Kaynaklara göre, Erdoğan, mülteciler konusunda Avrupa Birliği'nin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğine işaret etti.

Erdoğan-Merkel görüşmesinde, terörle mücadele meselesinin de gündeme geldiğini kaydeden kaynaklar, bu çerçevede, Erdoğan'ın Türkiye olarak Almanya'dan, başta PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerinin faaliyetlerinin ve mali kaynaklarının engellenmesi konusunda daha aktif bir mücadele beklediklerini vurguladığını belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi