Erdoğan kredi kuruluşları ve Bank Asya için ne dedi?

16.09.2014 - 09:18 | Son Güncelleme :

Erdoğan kredi derecelendirme kuruluşlarını hedef aldı ve siyasi tavır sürerse ilişkiyi keselim derim dedi

https://i.bigpara.com/i/55big/recep_tayip_erdogan_650_4.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/recep_tayip_erdogan_650_4.jpg">

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kredi derecelendirme kuruluşlarını hedef aldı ve siyasi tavır sürerse ilişkiyi keselim derim dedi.

Katar ziyareti dönüşü ekonomiye dair açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kredi derecelendirme kuruluşlarını hedef aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarını eleştirdi ve “Ekonomik değil, siyasi bir tavır içindeler. Bu tavırlarını sürdürürlerse, ilişkiyi keselim derim diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin önünde ekonomik bir risk söz konusu değil “dedi.

İlişkiyi keselim derim

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Bunlar bu açıklamaları siyasi yapıyor. Ekonomik, bilimsel bir temeli yok. Bunu geçmişte de yaptılar. Standard and Poors ile ilişkiyi kestik bunlar tavırlarını böyle sürdürürlerse başbakana söylerim, ilişkiyi kes derim bize bunlar bir şey kazandırmış değil. Bunlarla gelmedik buraya. Batan ekonomileri değerlendireceksin Türkiye gibi bir ülke büyüyor, sen kalkıyor hala durağandır diyorsun.”

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Bank Asya açıklaması

Erdoğan, Bank Asya'nın durumuna ilişkin olarak da önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı, “Burada bir gerçeği görmek lazım. Böyle taşıma su ile değirmen döndüremezsiniz. Bankacılığın kendine has kuralları var. Ona göre top oynamak zorundasınız. İstediği zaman vatandaş parasını çekebilmeli. Eğer vatandaş parasını çekemez hale gelirse, sermaye rasyosunda ciddi bir kitlenme var demektir” dedi.

##$HABER_955040$##

Erdoğan, Bank Asya konusunda BDDK’yı göreve çağırdı:

“BDDK’nın atması gereken adımlar var. Hangi maddeyi uygular bilemem ama ben de ülkemin birliği dirliği için bir yere kadar işi takip edip gerekli bilgiyi almam lazım. Takipteyiz. BDDK karar vermeli ve buna göre adım atmalı. Aksi takdirde bunun sorumlusu BDDK olur.”

 

Hisse Başarıyla eklendi