Erdoğan`ın cebindeki listede kimler var?

29.08.2007 - 10:12 | Son Güncelleme :

Başbakan Erdoğan, 60. hükümetin bakanlar kurulu listesini bugün saat 16.00`da Cumhurbaşkanı Gül`e sunacak

https://i.bigpara.com/i/55big/gulerdogansahin.jpg

Başbakan Erdoğan, 60. hükümetin bakanlar kurulu listesini bugün saat 16.00`da Cumhurbaşkanı Gül`e sunacak. Gül`ün ilk iş olarak onaylayacağı listede 2 veya 3 kadın bakana yer verilecek
 
Abdullah Karakuş / MİLLİYET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni hükümetin listesini bugün saat 16.00`da cumhurbaşkanının onayına sunacak. Böylece, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün ilk işi, kabineyi onamak olacak.

Erdoğan, kabineyi ne zaman Gül`e sunacağının sorulması üzerine, Eğer Sayın Cumhurbaşkanı`mızdan randevu alabilirsem, yarın (bugün) sunmayı düşünüyorum dedi.

Hükümet programının TBMM`ye sunulması süreci dikkate alındığında, 3 Eylül`de hükümet programının tartışılması, 5 Eylül`de de güvenoyunun alınması bekleniyor.

MGK`da hükümetten 8 kişi

Erdoğan, Gül`ün yerine, Başbakan Yardımcılığı için farklı, Dışişleri Bakanlığı için de farklı isim belirleyecek. Böylece, MGK`ya bakan olarak giren sivil sayısı 7`den 8`e çıkacak.

Kabinede ekonomiden, bakanlar arası koordinasyondan ve hükümet-parlamento ilişkilerinden sorumlu 3 koordinatör başbakan yardımcılığı yer alırken, 2 yeni devlet bakanlığı oluşturulacak.

Bilim ve teknolojiden sorumlu bir bakanlık planlayan Erdoğan, gençlik ve sporla ilgili de bir devlet bakanlığının kurulmasını düşünüyor.

Başbakan Yardımcılığı için Cemil Çiçek, Ertuğrul Günay ile Kemal Unakıtan`ın ismi konuşuluyor. Dışişleri Bakanlığı için Ali Babacan`ın adı geçerken, Devlet Bakanı Beşir Atalay`ın adı hem Başbakan Yardımcılığı hem de Milli Eğitim Bakanlığı için dillendiriliyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin`in adı Kültür ve Turizm Bakanlığı için geçerken Maliye Bakanlığı için Mustafa Açıkalın konuşuluyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı`na en güçlü adayın Zafer Çağlayan olduğu kaydediliyor.

Kabinede 2 veya 3 kadın bakana yer verileceği belirtiliyor. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın Enerji Bakanlığı`na, eski Enerji Bakanı Hilmi Güler`in de devlet bakanlığına kaydırılması bekleniyor.

Parti yönetiminden İdris Naim Şahin, Hayati Yazıcı, Faruk Çelik, Salih Kapusuz ve Dengir Mir Mehmet Fırat da kabineye girecek yeni isimler arasında gösteriliyor.

Eski bakanlar Osman Pepe, Faruk Özak, Mehmet Aydın, Hüseyin Çelik, Atilla Koç`un ise listede olmayacağı iddia ediliyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi