Erdoğan: Babacan ayrı sahada, sen bana gel

14.11.2005 - 11:15 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Başbakan Tayyip Erdoğan, atıklardan enerji üreten bir proje için Devlet Bakanı Ali Babacan`la görüştüğünü ama sonuç alamadığını söyleyen Türk işadamıyla Katar`da kıran kırana pazarlık yaptı

<ımg hspace="10" src="http://www.milliyet.com.tr/2005/11/14/ekonomi/resim/axeko01.jpg" align="right" vspace="10" border="1">
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD`de yaşayan ve Katar`da yatırım yapan işadamı Mesut Konar ile kıran kırana pazarlık yaptı.
Envirosol şirketinin sahibi Konar, Katar`ın başkenti Doha`da Türk işadamlarıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinleyen Erdoğan`a, Türkiye`de çöp de dahil atıklardan NATO teknolojisi ile enerji üretmek istediğini ancak Devlet Bakanı Ali Babacan ile görüşmesinden sonuç alamadığını söyledi. Erdoğan, bu proje için belediyelerle görüşmeler yapılabileceğini ancak Babacan`ın, Belediyelerin borçlanmasını istemiyoruz dediğini hatırlatan Konar`a, fiyatı aşağı çekmesi halinde enerji alma garantisi verebileceğini söyledi. Kilowatt saatinin 2.3 cent olduğunu söyleyen Konar`a, Erdoğan, Hemen hiç durma bana gel. Ali kardeşim ayrı sahada dedi.

`Fiyat düşür` dedi
Maliyetinin 2.3 cent olduğunu belirten Konar`a, Erdoğan bu defa, Ben maliyeti sormuyorum. Kaça vereceksin onu söyle. Daha hazır değilsin anlaşılan. Hazırlıkları yap da öyle gel. `Kredi getirip yapacağım` dersen biz yokuz diye konuştu.
Konar da bunun üzerine Hindistan`a 7 cente sattıklarını söyledi. Erdoğan ise daha ucuz teklifler olduğunu ve bu şartlarda alınamayacağını kaydetti.
Erdoğan, kapasitenin yükseltilmesi halinde üretimin de artacağını savunarak, 2.3 cent maliyet diyorsun, 7 cente veriyorsun. Bu olmaz dedi. Konar, Sizinle Ankara`da görüşeyim. Size özel fiyat indirebilirim karşılığını verdi.


Yabancı sermayeyle doğrudan Başbakan Erdoğan ilgilenecek
Başbakan Erdoğan, Katar`da işadamlarıyla yaptığı toplantıda, Türkiye`nin yabancı yatırımlar için cazibe merkezi olarak lanse edilmesini amaçlayan promosyon ajansının Başbakanlığa bağlanacağını açıklayarak, şöyle dedi:
Yatırımcıları başka başka bakanlığa gönderip, oyalamanın anlamı yok. Bunlar bir yerde toplanacak. Böylece daha çabuk netice alınacak. Talimat verdim. Mevcut yatırım, projeksiyon (promosyon) ajansı bana bağlanacak. Kanuni bir iki düzenleme yapacağız. dedi.

80 milyar dolarlık rica
Erdoğan önceki gün Katar Başbabakanı Abdullah Bin Khalifa Al Thani ile görüşmesinde de Katar`daki 80 milyar dolarlık inşaat projelerine Türk işadamlarının girmesi için yardımcı olunmasını istedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi