Erdoğan`a ilk sevimsiz uyarı Moody`s`den geldi

12.03.2003 - 09:44 | Son Güncelleme :


AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın yeni hükümetin kurulması için görevlendirildiği saatlerde bir açıklama yapan uluslararası derecenlendirme kuruluşu Moddy`s, Türkiye`nin notunun düşürebileceğini bildirdi.

Türkiye`den hızlı davranmasını isteyen Moddy`s, ‘‘Türkiye ABD`den yardım almazsa ve savaşın ekonomisi üzerinde kötü etkisi olursa, harekete geçmemiz gerekebilir’’ dedi.

Moody`s ABD askerlerinin Türkiye`ye gelmesini kabul etme konusunda hızlı davranması gerektiğini savundu. Moody`s, aksi takdirde Türkiye`nin not görünümü istikrara kavuşturabilecek bir yardım anlaşmasını kaçırma riski bulunduğunu belirtti. Bu doğrultuda Moody`s Irak savaşıyla Türkiye`nin borç Türkiye`nin borç maliyetleri açısından durumunun kötüleşmesi halinde not düşürme amaçlı gözden geçirme başlatabileceğini belirtti.

Moddy`s ABD yardım paketi ekonomik maliyetleri gerçekten karşılarsa kredi notunun stabilize olabileceğini belirtirken, ancak şu anda Türkiye`nin bu imkanı kaçırabileceğinden endişe ettiğini de vurguladı.

Reuters`in sorularını yanıtlayan Moody`s Analisti Kristin Lındow da ‘‘Beklerlerse çok geç olacak. Korkarım bir hafta civarında daha beklerlerse para masadan gidecek’’ diye konuştu. Lindow, Ankara`nın halen IMF destekli programa bağlı kalmak için yeterli mali teşviğe sahip olmadığını düşündüğünü de dile getirdi.
 

Hisse Başarıyla eklendi