Erbakan 312 Pazarlığında

16.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Hüsamettin Özkan`la af görüşmelerini yürüten FP`liler, tüm gelişmelerden haberdar ettikleri Erbakan`dan, `Cezada indirim yeterli değil. 312`nin peşini bırakmayın` talimatı aldı.


DSP ile FP arasında af pazarlığı sürerken, siyasi yasaklı Necmettin Erbakan`ın FP`yi yönlendirdiği öğrenildi. Erbakan`ın isteği üzerine DSP`li Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan`la görüşme trafiğini yürütmek üzere FP`den genel başkan yardımcıları Lütfü Esengün, Veysel Candan ve Ertan Yülek görevlendirildi.
Candan, Esengün ve Yülek, sık sık Özkan`la telefonla görüşerek, pazarlığın kapsamına 312. maddeyi de kattı. Özkan`la yapılan görüşmelerden sürekli bilgi alan Erbakan, FP`li yöneticilere şu talimatı verdi: Bu şekilde çıkacak bir af yeterli olmaz. Çünkü bunda sadece ceza ertelemesi var. 312. madde ele alınmalıdır. Böylece düşüncenin tamamen suç olmaktan çıkarılması lazım. 312. madde halledilmeli, bunun peşini bırakmayın. Yoksa hükümetin düşündüğü gibi olsa bu sadece ceza erteleme olur.


YENİLİKÇİLERE BAYPAS;

Özkan`la sürdürülen bu görüşme trafiği FP içinde de sıkıntı yarattı. Gizli yürütülen bu görüşmelerden parti içindeki yenilikçi kanadın bilgilendirilmediği öğrenildi. Yenilkçi kanadın önde gelen isimlerinden Grup Başkanvekili Bülent Arınç, ortada yazılı bir şey olmamasına rağmen `Af konusunda FP pazarlık yapıyor` şeklinde haberler çıktığını anımsatarak, Benim bildiğim af ile ilgili FP lideri veya grup başkanvekilleriyle bir metin veya taslak üzerinde çalışılmış değildir demekle yetindi. Arınç, bugün yapılacak olan FP Başkanlık Divanı`nda da konuyu gündeme getirecek. Arınç, FP lideri Recai Kutan`a, Bilgim dışında Özkan`la veya hükümet ile bir görüşme yapıldı mı? Eğer yapıldıysa grup başkanvekili olarak niye haberim yok diye soracak.(RADİKAL)



 

Hisse Başarıyla eklendi