Er-Mir, ürünlerin kullanım ömrünü uzatıyor

10.03.2014 - 10:58 | Son Güncelleme :

Türkiye’de yeni yeni yeni gelişen plazma nitrürleme teknolojisi alanında çalışmalar yürüten Er-Mir, ürünlerinin dayanıklılık süresini üst sınırlara ta

https://i.bigpara.com/i/55big/er-mir.jpg

Türkiye’de yeni yeni yeni gelişen plazma nitrürleme teknolojisi alanında çalışmalar yürüten Er-Mir, ürünlerinin dayanıklılık süresini üst sınırlara taşıyor.

Er-Mir Tekstil ve Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi, plazma nitrürleme teknolojisini Türkiye’ye tanıtma hedefi doğrultusunda özel reçetelere imza atıyor.

Isıl işlem sektöründe plazma nitrürlemenin otomobil motor bileşenleri, dişliler, valfler gibi sürtünen ve hareket ileten her parçada kullanılabilen bir teknoloji olduğunu söyleyen şirket müdürü Ersin Korkmaz, “azotla malzemenin sertleştirilmesi” anlamına gelen bu işlemin; tuz banyosunda, gaz ortamda ve plazma ortamında gerçekleştirildiğini belirtti. Tuzun ve gazın Türkiye’de uzun yıllardır uygulanan yöntemler olduğunu, diğerlerine göre önemli üstünlükleri bulunan plazma nitrürlemenin ise yeni gelişmeye başladığını vurgulayan Korkmaz, “Son 2,5 yıldır bu teknolojiye ciddi ihtiyaç duyuluyor. Biz de plazma nitrürleme teknolojisini Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Ağırlıklı olarak makine imalatı ve otomotiv sanayiye yönelik hizmet veriyoruz. Otomotiv yan sanayinde de yeni müşterilerimiz oldu. Bunlardan biri dövmeciler. Sektörde plazma nitrürleme teknolojisiyle 3-4 kat ömür artışı sağladık” dedi. kobiden.com haberine göre; dövme kalıplarının normalde 3 bin civarında olan üretim ömrünü 9-10 bin aralığına çıkardıklarının altını çizen Korkmaz, bunun zaman tasarrufu, verimlilik ve kapasitede artışının yanı sıra kesintisiz üretim anlamına geldiğini vurguladı.

Çelik üreticisi firmalarla başarılı çalışmalara imza attıklarını dile getiren Korkmaz, “Bazı parçaların ömrünü 6 kat artırdık. Yüksek basınçlı pompalar ağır şartlarda çalıştığı için pompa milleri aşınıyor. Bu noktada da özel bir reçete uyguladık. Miller normalde iki haftada bir değiştiriliyor. Özel reçetemiz sonucunda bu rakam yaklaşık 4 aya kadar çıktı” diye konuştu.

Hasar analizi alanında da faaliyet gösterdiklerini ve bu alandaki boşluğu doldurmayı hedeflediklerini söyleyen Korkmaz, bu yıl yapacakları laboratuvar cihazı yatırımı ile gerekli tüm altyapıyı tamamlamış olacaklarını aktardı. 2012’de yüzde 40 olan yıllık üretim kapasitelerinin 2013’te yüzde 50’ye yükseldiğini, iş hacminde de yüzde 10 artış sağladıklarını belirten Korkmaz, bu yıl yeni projelerin devreye girmesiyle müşteri sayısında ve iş hacminde yüzde 30’a varan oranlarda artış öngördüklerini anlattı.

ISO 14001 belgesini alan ilk ısıl işlem firması

Tekstil, makine imalat ve ısıl işlem sektörlerinde faaliyet gösteren Er-Mir’in, 2004’te bir aile şirketi olarak kurulduğunu söyleyen Korkmaz, 2006 yılından bu yana Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisinde faaliyet gösterdiğini vurguladı. Ersin Korkmaz, “2007 yılında en ileri teknolojiye sahip PulsPlasma nitrürleme fırınını devreye alarak, Bursa’da bir ilki gerçekleştirdik. Söz konusu yatırımdan sonra ısıl işlem sektörüne ağırlık verdik. Alman Plateg GmbH ile PVA TePla AG firmalarının Türkiye temsilcisi olduk. Er-Mir, aynı zamanda Türkiye’de ISO 14001 belgesini alan ilk ısıl işlem firması” ifadelerini kullandı.

 

Hisse Başarıyla eklendi