Enişteye 2’nci soruşturma

29.05.2014 - 09:18 | Son Güncelleme :

Kebapçılar’ın eniştesi İş Başmüfettişi Emin Gümüş’ün denetim yapmasına ilişkin idari soruşturmanın ardından adli soruşturma da başlatılıyor

https://i.bigpara.com/i/55big/soma_maden_650_3.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/maden_soma_650_4.jpg">

Hürriyet Gazetesi'nin gündeme getirdiği Soma AŞ’ye ait madende Proje ve Etüt Müdürü Hayri Kebapçılar’ın eniştesi İş Başmüfettişi Emin Gümüş’ün denetim yapmasına ilişkin idari soruşturmanın ardından adli soruşturma da başlatılıyor.

Soma Cumhuriyet Savcılığı, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait madene geçen mart ayında denetlemelerde bulunup ‘olumlu’ raporu veren iki iş müfettişinin soruşturulmasına izin verilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurdu.

3.MADEN DE KAPATILDI

Öte yandan, Soma Kömür İşletmesi A.Ş.’ye bağlı diğer iki ocaktan Işıklar Maden Ocağı da incelemenin ardından süresiz kapatıldı. Şirkete ait Atabacası Ocağı da geçen pazartesi günü kapatılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan gelen müfettişler dün Soma Kömür İşletmeleri’ne bağlı Işıklar Maden Ocağı’nda yaptığı inceleme sonucunda, burasının süresiz kapatılmasına karar verdi. Müfettişler, buradaki çalışma ortamının güvensiz olduğunu belirledi. Böylece şirkete bağlı 3 kömür ocağı da kapatılmış oldu.

 

Hisse Başarıyla eklendi