Enflasyon Ve Faiz Dusecek.

01.11.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :


Dunya`ya ozel bir aciklamayapan Gazi Ercel, IMF ile stand-by anlasmasi yapilacagini ve onumuzdeki aylarda hem enflasyonun hem de faizlerin dusmeye devam edecegini soyledi. Ercel, hukumetin enflasyonun dusurulmesi konusunda kararli oldugunu, kendilerinin de gerekli teknik calismalari yaptiklarini belirterek, halkin da enflasyonun dusecegine inanmasi gerektigini vurguladi. Ercel, sadece 2000 yili enflasyon hedefinin degil, 2001 yilinda da hedeflerin gerceklesecegini soyledi.
Piyasalar, 2000 yili butcesiyle ilgili olarak hukumetin cizdigi politikalarin enflasyonun dusurulmesiyle ilgili beklentilerine uygun oldugunu goruyorlar ve dengelerini buna gore kuruyorlar.
Enflasyonun dusurulmesi cercevesinde tabi ki politik karar, teknik gelismeler onemli. ama en onemli unsurlardan birisi bunun genis halk kitleleri tarafindan benimsenmesi.
Gerek aralikta IMF ile anlasmanin tamamlanmasi ve Helsinki Zirvesi`nde AB uyeligi konusunda net bir sonucun cikmasi, gerekse bizim enflasyonu dusurme yonundeki kararliligimizi gosteren uygulamalarimiz, uluslararasi piyasalarda olusan fonlari Turkiye`ye cekmemize yarayacak.
Bu gelismeler faizlerin hali hazirdaki yuzde 80`li duzeyden yuzde 50`lere 40`lara dusmesi icin 6-7 aylik zamana ihtiyac var.
Planlama genel yapisiyla hazir ama, simdi yeni gelisim ve degisimlere gore onumuzdeki yillarda neler olabilecegini daha detayli tahmin edecegiz. Onlari rakamlandiracagiz, sekillendirecegiz. (DUNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi