Enerji zirvesi sona erdi

19.09.2007 - 17:28 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/enerjielektriksantral.jpg" align="right" vspace="5">tarifelerinde bir zam hesabı yapıldığını, ancak bunun değerlendirilip açıklanacak hale gelmediğini bildirdi.

AA

Bakan Güler, yaklaşık 2,5 saat süren ve basına kapalı gerçekleşen “Enerji Zirvesi”nin ardından yaptığı açıklamada, toplantıda, elektrik enerjisi, tarifeler, üretim ve dağıtımda özelleştirmeler ve kuraklık gibi konularda detaylı görüşme yaptıklarını söyledi.

Toplantının, bazı basın ve yayın organlarında yer aldığı gibi elektriğe zam toplantısı olmadığını vurgulayan Bakan Güler, “bu da toplantımızın gündem maddelerinden biriydi, fakat tek gündem maddesi değildi” dedi.

Basın mensuplarının, söz konusu toplantıda elektrik tarifelerinin değerlendirilip değerlendirilmediğini sormaları üzerine bakan Güler, elektrik tarifelerinde bir zam hesabı yapıldığını, ancak bunun değerlendirilip açıklanacak hale gelmediğini söyledi.

Kendilerinin enerji konusunda çalışmaları programladıklarını anlatan Güler, önümüzdeki döneme ilişkin, alınacak tedbirler, izlenecek yol ve ortaya konulacak tablonun, bir haftalık çalışma içinde ortaya çıkacağını bildirdi.

Güler, “amacımız bütün dünyada da önemli bir durumda olan enerji konusunda, bilhassa elektrik enerjisi konusunda, ileriye dönük sağlıklı şekilde sistemi netleştirmek. Bunun içinde yatırım ortamı var, fiyat durumu var, tarifeler var, mevcut yatırımlar ve bunların takip edilmesi var, içinde bulunduğumuz kuraklıkla ilgili alınması gereken tedbirler var” şeklinde konuştu.

 

Hisse Başarıyla eklendi